Poli Timișoara – Progresul Ezeriș 2:0 (1:0)

Băieții antrenați de Silviu Bălace au bifat astăzi a treia victorie la rând, la capătul unui meci în care doi exponenți ai generației 98, formați la club, și-au trecut numele pe lista marcatorilor.

Matiș a avut primele ocazii ale meciului – întâi, după o pasă filtrantă, acțiunea a fost finalizată cu un șut din unghi, prins de portar (min. 6), iar apoi reluând din apropiere, peste, la centrarea lui Dincă (min. 9). O ușoară altercație zece minute mai târziu s-a soldat cu galbene pentru Sporin și jucătorul oaspeților, Jula, chiar înainte ca Progresul să trimită primul șut pe poartă, la o liberă bătută de Rimovecz și parată de Popeț (min. 22). Dominarea alb-violeților, autoritară în prima parte și exprimată prin pressing în terenul advers, n-a produs multe ocazii de gol, ultima pasă fiind frecvent puțin în contratimp. Frecvent, dar nu la deschiderea scorului, când Matiș a luptat să stea pe picioare în careu, i-a trimis lui Sporin, care a centrat inteligent pe colțul lung, de unde Dincă a reluat din prima în plasă (min. 36). Ca în debutul partidei, Matiș a scăpat, cu șansă, spre poartă câteva minute mai târziu, șutul său fiind din nou oprit de portar (min. 39), în vreme ce oaspeții au fost periculoși la o fază fixă, când au trimis pe lângă, cu capul, din poziție centrală (min. 42).

Progresul a venit însă să-și vândă scump pielea, iar de la cabine au ieșit cu mai multă îndârjire. După o șansă la care Bilia și Matiș s-au încurcat reciproc, primul trimițând peste (min. 49), Beloescu, de la Ezeriș, a avut o mare oportunitate de a egala, însă din centrul careului a tras pe lângă poartă (min. 52). Avea să fie momentul decisiv, căci după o recuperare în jumătatea adversă, Călin l-a deschis pe Sporin, care a tras cu exteriorul la colțul lung și a dublat avantajul nostru (min. 60). Din acel moment, oaspeții au riscat mai mult, fără succes, în vreme ce alb-violeții au avut numeroase ocazii și semi-ocazii pe contre, șuturile lui Dincă și Peter (min. 65) fiind cele mai notabile. Totodată, pe seama unei altercații în afara terenului, Alex Filip de la Poli și Nicolae Jula de la Ezeriș au fost eliminați de arbitru.

Antrenorul nostru a fost foarte mulțumiți de jucătorii pe care îi antrenează la finalul partidei: „În primul rând vreau să-mi felicit băieții. Toți s-au montat excelent pentru acest meci, de la primul până la ultimul, inclusiv cei de pe bancă și cei care au intrat, au demonstrat că sunt caractere. Au jucat trei meciuri în șase zile, lucru cu care nu sunt obișnuiți, au dat dovadă că sunt buni, că au calitate, iar dacă vor fi bine concentrați, vor avea succes în continuare.

Despre evoluția partidei, Bălace a punctat și plusuri și minusuri: „Jocul nu a avut un ritm foarte ridicat, dar am marcat atunci când a trebuit, am pus presiune pe adversar – un adversar care ne putea încurca dacă îi dădeam voie. Am înscris al doilea gol și am închis jocul. Posesia a fost bună, am avut o combatitivitate mulțumitoare, dar trebuie să mai lucrăm la pase, să fim mai preciși. Este foarte important că am reușit să luăm aceste trei puncte, pentru echipă, pentru moral, pentru tot ce înseamnă în acest moment Poli Timișoara”.

Cu pasă de gol și gol, Sinișa Sporin a fost printre cei mai buni jucători de pe teren, iar antrenorul nostru i-a lăudat atitudinea: „Chiar observam la pauză că era printre puținii care reușeau să rupă puțin ritmul. N-ai ce să-i spui lui Sinișa, fiindcă și atunci când pierde mingea, el este cel care aleargă să-și repare greșeala. Este un caracter deosebit și, precum ziceam, are colegi pe măsură”.

Poli: Popeț – D. Bălace (90+4, Stoia), Bilia, Plută (65, Chiriac), Rosenblum – Hecsko, Sporin – Dincă (83, Toboșaru), Peter (90+4, Daminescu), Călin – Matiș (83, Foldi)

Progresul: Birăescu – Mărgan (86, Simion), Rimovecz, Cheda (86, Hrudei), Ms. Musteța, Drăgoi, Kawagoe (30, Petruț), Lolea, Jula (65, Dragomir), Mn. Musteța, Beloescu

Share Now

Related Post