Prefață: Crișul Chișineu Criș – Poli Timișoara

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Crișul, o pretendentă serioasă la promovare

După o pauză de 121 de zile, formația noastră revină în competiția oficială mâine, la Chișineu Criș, împotriva liderului seriei a 8-a.

Adversarii noștri au efectuat modificări la nivel administrativ în pauza de iarnă, însă conducerea tehnică a rămas neschimbată, cu Adrian Abrudean în frunte. În partidele amicale de iarnă au obținut doar două victorii, însă au întâlnit adversari de calitate: Viitorul Pandurii Tg. Jiu (0-1), Ripensia (3-4), Progresul Pecica (3-1), UTA U17 (0-0), UTA U19 (4-2), CAO Oradea (0-1), Sânmartin (1-1), Ghiroda (0-1). Fără mutări semnificative la nivelul lotului, Crișul țintește promovarea în liga secundă și are ascendentul victoriei din tur în fața lui Poli, scor 2-0 pe stadionul Electrica.

O singură indisponibilitate la Poli

Alb-violeții vin la capătul unui presezon scurt, de puțin peste o lună, în care au disputat câteva meciuri de pregătire: Ripensia U19 (1-4), Progresul Ezeriș (0-2), Pobeda Star Bisnov (0-2), Fortuna Becicherecu Mic (3-0), Atletico Liebling (2-1). Doar cinci jucători aflați în primul unsprezece la ultimul amical, de la Liebling, au fost titulari în etapa finală a Ligii a 3-a – Toma, Dincă, Sporin, Mitre, Toboșaru.

Singurul absent pentru primul meci este Sebastian Foca, David Bălace revenind în lotul echipei pentru această primă etapă. Așadar, lotul lui Poli în acest moment este:

Portari: Cristian Toma, Alexandru Filip
Fundași: David Bălace**, Sebastian Foca**, Raul Cochințu, Cristian Murariu, Roberto Stoia*, Raul Popa
Mijlocași: Sinișa Sporin, Cristian Daminuță, Adrian Chiriac**, Bogdan Turdean**, Cristian Mitre*, Sergiu Românu**, Denis Dorobanțu, Alexandru Dincă
Atacanți: Darius Buzdugan, Flavius Toboșaru**, Adrian Sevici
*U20, **U19

Sinișa Sporin: „Fiecare jucător este foarte important”

În prefața partidei am discutat cu unul dintre oamenii de bază ai echipei, mijlocașul Sinișa Sporin. Acesta este înscris și la cursurile de masterat de la UVT, iar de-a lungul iernii a încercat să se țină în formă individual și, pe cât au permis restricțiile, jucând fotbal. Sinișa a admis însă că și-ar fi dorit mai mult timp de pregătire: „Din păcate nu am avut timp să facem pregătirea așa cum ne-am fi dorit, se resimtă încă ceva oboseală, încărcătură, dar sperăm că vom duce din tinerețe și din ambiție până să ne intrăm în ritm. Ne bazăm și pe cei care se vor afla pe banca de rezerve, mai ales că lotul nu mai este așa de numeros ca în tur, deci fiecare jucător este foarte important. Vedem mereu exemple privind importanța atitudinii, chiar dacă trebuie să fim ponderați și în așteptări. Vreau să arătăm un fotbal frumos, să ne adaptăm în fața adversarilor, să nu lăsăm capul jos”. 

O prezență constantă la club din vara lui 2019 încoace, Sporin are deja perspectivă asupra situației de la Poli: „Și când ne-am reunit prima oară în 2019 aveam un lot foarte tânăr. Atmosfera era însă diferită, mulți dintre noi fie debutam la Poli, fie chiar debutam în fotbalul de seniori, ceea ce avea avantaje și dezavantaje – un plus de energie, dar și o oarecare iresponsabilitate a vârstei, poate credeam că ne va fi ușor. Sunt mulți jucători care au rămas de atunci, au crescut, au prins experiență și o oarecare maturitate – la început ne lipsea disciplina tactica, căutam des soluții complicate”.

Experiența din ultimii ani, cu destule provocări, a reprezentat un real test pentru toți cei aflați la club, o experiență formatoare pentru cei care au perseverat: „Mereu apar momente grele în viață, peste care trebuie să trecem. Asta ne permite să învățăm din ele și să le apreciem pe cele bune când au să vină. Eu am văzut ce înseamnă să nu renunți niciodată, pe propria piele. Când eram junior nu eram prima opțiune în generația mea, dar ușor, ușor m-am ridicat și am câștigat experiență, încredere. Numai prin muncă și seriozitate”.

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post

blog-grid

Situația la zi

blog-grid

Comunicat 17.05.2021