Prefaţă: Fortuna Becicherecu Mic – Poli

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Probleme de lot la Fortuna

Formația pregătită de Iulian Prodana, ultima clasată, a pierdut mai mulți jucători în perioada de iarnă, majoritatea reveniți la ASU Politehnica, fie ca soluții U18 la prima echipă, fie să completeze echipele de U19 și U17 care evoluează în Liga Elitelor cu aceleași generații. Printre aceștia sunt Gașpar, Cristodulo (plecat la CSM Reșița), Bîrlovean, Ursu, Velcan (plecat la Ghiroda) și Ehling, toți oameni de bază în prima parte a competiției. Sosit la echipă în pauza competițională, tânărul Vlad Bâte, fost la Ghiroda, a suferit o accidentare gravă în urmă cu puțin peste o săptămână, asemeni portarului Ștefan Cassian, ambii fiind indisponibili pentru restul sezonului.

Astfel, sarcina tinerilor de la Becicherecu Mic va fi una dificilă în etapele rămase, însă nu trebuie judecați după înfrângerea 0-8 din etapa trecută cu Crișul Chișineu Criș. Ghiroda s-a impus doar cu 2-0 în prima partidă a anului, iar așa cum bine știm, fluctuațiile de formă sunt obișnuite pentru jucători de 17-18 ani. Meciul din tur, câștigat cu 3-2 de Poli, a arătat cât de dificil este de depășit o formație arțăgoasă la acest nivel – așa cum a făcut-o, de fapt, și jocul nostru în acest an.

Efectiv aproape complet la alb-violeți

Lotul echipei numără doar două absențe, cea a lui David Bălace, a cărui recuperare va mai dura după accidentarea suferită la gleznă în perioada de pregătire, și cea a lui Sebastian Foca. Totodată, niciunul dintre jucătorii noștri nu este în pericol de suspendare pentru cumul de cartonașe, cele mai multe, câte două, având Alexandru Dincă și Sinișa Sporin.

Faptul că echipa a primit doar două goluri în fața unor adversari puternici din seria noastră a mulțumit staff-ul tehnic, cu atât mai mult cu cât numărul ocaziilor la poarta noastră nu a fost unul semnificativ. Bătăi de cap ne dă lipsa de eficiență în careul advers, însă convingerea colectivului de antrenori este că atâta timp cât atitudinea în joc este cea corectă, golurilor o să apară pe cale de consecință.

Darius Buzdugan: „Toate meciurile le-am abordat cu gândul la cele trei puncte

Îi puteți susține pe Darius și să primiți un mesaj personalizat din partea lui de pe site-ul nostru.

După două înfrângeri la limită, atmosfera în rândul echipei este în continuare una pozitivă, mai ales că doar micile detalii au făcut ca rezultatele să ne fie nefavorabile. Atacantul nostru a comentat faptul că meciul de mâine va fi unul în care alb-violeții intră ca favoriți: „Rămânem cu toții optimiști, ne simțim bine la antrenamente, iar partida cu Fortuna nu o putem trata decât la victorie. În fapt, toate meciurile le-am abordat cu gândul la cele trei puncte, iar chiar dacă există o oarecare presiune pe rezultat, asta face parte din sport, trebuie să trăim cu ea”.

La finalul partidei cu Șoimii Lipova, Darius a rămas o vreme singur la mijlocul terenului, suferind pe seama șansei ratate din a doua repriză: „Sunt genul de persoană care pune suflet în tot ceea ce face și nu aveam cum să nu sufăr după acea ratare, în condițiile în care dacă a și fi marcat și scorul era 1-1, altfel jucam ultimele minute ale partidei. Am rămas singur, fiindcă asta mă ajută să trec peste asemenea momente grele, stând în liniște și analizând faza în mintea mea. Le mulțumesc însă colegilor și staff-ului, care m-au susținut și au avut grijă să îmi readucă rapid zâmbetul pe buze!”.

Ce își doresc alb-violeții din etapele rămase? „Obiectivul echipei este ca la final să prindem un loc de baraj. Dar este ușor să vorbești, trebuie să arătăm pe teren că merităm acest lucru”.

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post

blog-grid

Comunicat 13.09.2021

blog-grid

Comunicat