Prefaţă: Gloria Lunca Teuz Cermei – Poli

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Gloria, prima peste linie

Formaţia arădeană este una foarte tânără, bazându-se pe mulţi jucători împrumutaţi de la prim-divizionara UTA. Meciul trecut a fost integralist între buturi Ştefan Deak, jucător născut 2004, asemeni tânărului mijlocaş Robert Ursoi, născut 2003. Experienţa o asigură Florin Mateucă (n. 1994), Sergiu Popa (n. 1991) sau Radu Popa (n. 1985), aceştia fiind printre puţinii jucători de câmp născuţi înainte de anul 2000 folosiţi de antrenorul Flavius Moisă în acest retur.

Cermeiul vine după o înfrângere surprinzătoare pe propriul teren, suferită în faţa celor de la Progresul Ezeriş. Astfel, au alunecat la, cel mai probabil, doar două puncte de locul de baraj ocupat de Ezeriş, în funcţie şi de decizia FRF privind soarta partidei nedisputate între Progresul şi Chişineu Criş. Miza partidei este, așadar, una mare pentru gazde, care vor căuta să încline balanța acestui retur de campionat înspre pozitiv, după câteva rezultate nefavorabile în etapele disputate până acum.

Ronny Stoia: „Vom intra pe teren cu aceeași atitudine pe care am avut-o până acum

Îi puteți susține pe Raul și să primiți un mesaj personalizat din partea lui de pe site-ul nostru.

Alb-violeții abordează partida de mâine cu câteva incertitudini în lot, însă staff-ul tehnic rămâne încrezător în privința recuperării tuturor jucătorilor.

Ronaldhinio Robert Loren Stoia, pe scurt Ronny Stoia, s-a afirmat în centrul apărării noastre în acest retur, reuşind să acopere marele gol lăsat de Mihai Hecsko. Născut la Reşiţa şi numit după legendarul Ronaldo Luís Nazário de Lima, traiectoria sa în viaţă a fost una familiară pentru mulţi tineri născuţi după anul 2000: „Am plecat în 2003 cu părinții mei lângă Milano, pentru a avea o viață mai bună. Acolo am început școala și am făcut primii pași in fotbal, <<de vină>> fiind tatăl meu, care mi-a transmis pasiunea asta. Am început junioratul la ASD Fanfulla, după 8 ani m-am transferat la US Pergolettese, unde am stat cinci ani, terminând junioratul la ei. Sezonul trecut am debutat la seniori în ligile inferioare din Italia, la GS Doverese. După 17 ani petrecuți acolo, am ales să mă întorc acasă pentru că am vrut să încerc singur o viață nouă, făcând cea ce-mi place mai mult, să joc fotbal. Mă fascinează tot ce ține de sport, motiv pentru care m-am înscris și la Facultatea de Educație Fizică și Sport de la UVT”.

Deși acum evoluează în centrul apărării, în turul campionatului a debutat în flanc, atât în linia de fund, cât și la mijloc, iar acest sezon i-a oferit șansa de a aduna multe meciuri, cu continuitate: „Mă simt bine fundaș central, în Italia am jucat pe această poziție din primele meciuri 11 contra 11. În ultimii ani am început să evoluez și lateral, pe ambele flancuri, ceea ce oricum se cere unui jucător în ziua de astăzi. Antrenorii iau deciziile tactice, acolo unde cred că e mai bine să joc o fac fără probleme, drept dovadă la Ghiroda am intrat a doua repriză chiar mijlocaș lateral, un post pe care nu mai evoluasem niciodată. Când a început pandemia a fost o perioadă dificilă, n-am jucat deloc, iar asta cred că s-a resimțit în meciurile oficiale, mi-a lipsit experiența în fața atacanților adverși. Acum că am continuitate, am acumulat și o parte din acea experiență, am înțeles la ce nivel sunt și la ce mai am de muncit pentru a crește în valoare”.

Venind, practic, într-o țară nouă și alăturându-se unui colectiv de jucători care se știau din vremea junioratului, adaptarea sa la Timișoara a reprezentat o încercare pentru Ronny: „La început a fost greu pentru că nu prea cunoșteam orașul, evident nu-mi cunoșteam nici colegii, dar m-am adaptat încet, încet și acum mă simt bine aici și îmi place. Chiar dacă realitatea de la Poli din aceste zile este diferită, știam că este o echipă cu nume mare in România, la care au jucat jucători importanți de-a lungul anilor. Îmi aduc aminte că a fost aproape de a câștiga campionatul, a jucat în Europa când eram eu mic, și că am fost pe stadion la meciul de play-off din Europa League contra celor de la Manchester City”.

Pentru partida de mâine, dorința lui Ronny și a colegilor săi este clară: „Ne dorim să câștigăm cele trei puncte, ca să terminăm cât mai sus în clasament. Ca oricare meci, știm că nu va fi ușor, dar vom intra pe teren cu aceeași atitudine pe care am avut-o până acum și sunt sigur că vor veni și realizările.  Cred că meritam mai mult în meciurile trecute, dar ne-a lipsit șansa și vreau să ne putem bucura după fluierul final și să-i facem fericiți pe suporterii care ne susțin in fiecare zi!”.

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post