Prefaţă: Poli – CSC Dumbrăviţa

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Derby de clasament

Etapa aceasta aduce în faţa alb-violeţilor formaţia care ocupă locul 4 în clasament, CSC Dumbrăviţa. Chiar dacă şi-au pierdut în iarnă golgheterul, pe Tavi Drăghici, alb-verzii au un lot cu experienţă în Liga a 3-a, inclusiv printre jucătorii tinerii. Mai mult, nu mai puţin de şase componenţi ai echipei au crescut la Poli – Popeţ, Daminescu, Motreanu, Podină, David şi Rus. Este o situaţie obişnuită printre echipele din zona periurbană a Timişoarei, care au beneficiat din plin de centrul de copii şi juniori al clubului nostru. În plus, antrenorul echipei din Dumbrăviţa este Florin Bătrânu, fostul mare jucător al lui Poli, şi el la un moment dat activ în cadrul clubului nostru.

Rezultatele în acest an au fost oscilante pentru adversarii noştri, care au bifat trei victorii şi două înfrângeri. Succesul din etapa trecută cu Progresul Pecica, în care au şi întors scorul de la 0-1 la pauză, cu siguranţă a dat încredere dumbrăviţenilor, care ţintesc să ocupe ultimul loc de pe podium la finalul sezonului.

Completare: Dumbrăvițenii s-au despărțit de Cristian Podină tocmai înainte de partida de mâine.

Un prim obiectiv îndeplinit

Având în vedere situaţia din lotul nostru, care a pierdut mulţi jucători în pauza de iarnă, staff-ul tehnic a dorit foarte mult să obţină puncte în meciurile cu Fortuna Becicherecu Mic şi Progresul Ezeriş – obiectiv îndeplinit. Persistă regretul ratării celor trei puncte în prelungurile ultimei etape.

Ținta acum este să punem piedici și formațiilor din prima jumătate a clasamentului, care deși au suferit în partidele cu noi, au reușit să adune toate punctele. Alb-violeţii privesc către disputa de mâine, în efectiv aproape complet: Dincă revine după ce şi-a ispăşit etapa de suspendare, iar Darius Buzdugan, care a lipsit din motive personale de la ultimul meci, s-a întors la antrenamente alături de restul echipei.

Cristian Toma: „Indiferent dacă te baţi la titlu sau la retrogradare, tot o provocare este

Cristian are deja un susţinător, dar puteţi alege alt jucător pentru a-l susţine de pe site-ul nostru.

Ne apropiem cu paşi repezi de finalul returului, motiv pentru care l-am rugat pe apărătorul buturilor noastre, Cristian Toma, să-şi spună punctul lui de vedere despre cum au decurs etapele până acum: „A fost un retur destul de greu, dar n-am avut presiunea rezultatelor, a trebuit doar să jucăm. Până la urmă orice meci a fost la-ndemâna noastră, dacă fructificam şi ocaziile pe care le-am avut, puteam fi şi mai sus în clasament. Am avut meciuri bune cu Criş, Lipova, Pecica – culmea, mai bune cele în care n-am făcut puncte, decât cele în care am făcut. Sper ca mâine să ne prezentăm aşa cum am făcut-o şi în faţa celorlalte echipe din prima jumătate a clasamentului, dar să obţinem şi cele trei puncte”.

În mod atipic pentru un portar „modern”, Tomiță are o înălțime de doar 1,77 metri, dar privește situația filosofic: „Dacă eram puţin mai înalt, poate era altceva, poate jucam mai sus, n-o să aflăm niciodată. Am avut un retur bun, am încrederea staff-ului şi asta se vede, am jucat, am constanţă, și mă simt bine – chiar dacă sunt un <<veteran>> între tinerii din echipa noastră”.

Până să vină la alb-violeți, Toma, care s-a format la CFR Timișoara, a apărut poarta unor echipe precum Topolovățu Mare, Timișul Șag sau Millenium Giarmata. „Am jucat mai mult în ligile inferioare fiindcă eram şi ocupat cu serviciul, am preferat să nu încurc oamenii şi să joc de plăcere cu prietenii, acolo unde erau și proiecte interesante. Înainte de a semna cu Poli, m-am antrenat la Ghiroda, am fost aproape de a merge la ei, dar Poli s-a mişcat mai repede şi a contat că m-a căutat domnul Stoianov [antrenor cu portarii la club], care a tras de mine. Chiar dacă echipa era jos în clasament, adevărul este că indiferent dacă te baţi la titlu sau la retrogradare, tot o provocare este, ai presiune, şi am vrut să mi-o asum”.

Multe cluburi apelează la portari „under”, ceea ce reprezintă un dezavantaj pentru jucători care nu se încadrează sub vârstă, însă portarnul nostru vede și beneficiile acestei strategii: „Fiecare antrenor are gândirea lui, mulţi vor mai multă experienţă în teren şi s-a văzut că dacă portarii sunt talentaţi, este o abordare care poate să funcţioneze, chiar dacă sunt tineri sau foarte tineri. ASU Politehnica i-a dat încredere lui Alexandru Borbei, care a ajuns la o echipă puternică afară, FCSB a insistat cu Andrei Vlad, care acum confirmă. E cu puţin dus-întors, se poate să greşească, dar din greşeli înveţi”.

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post

blog-grid

Situația la zi

blog-grid

Comunicat 17.05.2021