Prefață: Poli – Ghiroda și Giarmata Vii

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Derby pentru clasament

Meciul de mâine va stabili care dintre formații se va clasa pe locul șase – o victorie sau un egal pentru alb-violeți ne-ar asigura cel puțin poziția a cincea în clasament, în timp ce o victorie pentru adversarii noștri îi va propulsa peste Poli.

Ghiroda vine după o victorie de moral în disputa periurbană, cu Dumbrăvița, scor 1-0. Galben-albaștrii au un lot echilibrat, cu un nucleu de jucători experimentați, completat cu fotbaliști tineri. Trei foști alb-violeți au evoluat în primul unsprezece al Ghirodei la ultimul meci, cu Mosoarcă între buturi, Hecsko în centrul apărării și Drăghici vârf de lance. În lot se mai află Adrian Poparadu, mijlocaș în Liga 1 pentru alb-violeți, și Gabriel Andreca, un tânăr fundaș dreapta care a trecut pe la juniorii clubului nostru.

Formația pregătită de Răzvan Leucă va fi, așadar, una greu de depășit, însă alb-violeții vor da tot ce depinde ei pentru a încheia returul cu un rezultat pozitiv.

Adrian Chiriac: „Suntem uniți, suntem toți împreună cu sufletul

Îi puteți susține pe Adrian și să primiți un mesaj personalizat din partea lui de pe site-ul nostru.

O absență certă în echipa noastră va fi cea a lui Alexandru Dincă, nerefăcut după ce a suferit o contuzie în deplasarea de la Cermei. În recuperare se află și Cristian Daminuță, el neputând fi utilizat în ultimul meci din cauza unor dureri la genunchi.

De absențele din lot a profitat tânărul Adrian Chiriac, care a prins tot mai multe minute de joc, fiind integralist etapa trecută și cu o prestație apreciată de staff. Deși în primul sezon de Liga a 3-a a fost printre cei mai folosiți jucători, concurența pe post l-a făcut să intre mai rar în primul unsprezece în acest sezon. Tânărul nostru jucător caută să vadă partea plină a paharului: „Așa ar trebui să fie la orice echipă, să ai concurență, să ai cu cine să te lupți, te ține pe vârfuri. Sincer, m-a și frustrat, dar mai mult m-a motivat, să mă afirm atunci când îmi primesc șansa”.

L-am întrebat ce consideră că are de făcut pentru a rămâne om de bază și pe viitor: „Trebuie să dau un randament bun, adică să fac cât mai puține greșeli și să contribui cât mai mult la jocul echipei. Mă văd un jucător mai abil pe faza defensivă, îmi place să fac recuperări, dar e drept că e o satisfacție și când ajung să trag la poartă. Cred însă că am de lucrat la partea tactică, așezarea în teren, mai ales atunci când joc la mijlocul terenului. Când am evoluat anul trecut ca fundaș central a fost puțin dificil, dar m-am adaptat și sunt sigur că jucând o să acopăr și lipsurile de poziționare la mijloc”.

Debutând la doar 17 ani în Liga a 2-a, experiența a fost una destul de bruscă pentru Chiriac, care admite că lucrurile s-au schimbat în ultimii doi ani, chiar dacă și acum formația alb-violeților rămâne una foarte tânără: „Au fost diferențe, mai ales pentru mine. Cu tot cu acele câteva meciuri în liga secundă, am simțit că abia sezonul următor a reprezentat debutul meu propriu-zis, cu responsabilități, la seniori. La 17 ani erau destule lucruri pe care nu le știam, am și jucat toate meciurile pe un post cu care nu eram așa de familiar, iar acum am mai multă încredere, simt că am crescut ca jucător”.

Chiriac este în asentimentul echipei când vorbește despre parcursul din retur: „După plecarea multor jucători în iarnă, nu m-am așteptat să avem această consistență. Chiar dacă nu am adunat așa de multe puncte, am fost uniți, am fost toți împreună cu sufletul și am demonstrat că, atâția câți suntem, suntem o echipă cu determinare, gata să dăm totul pe teren. Au mai spus-o și alți colegi, cred că meritam rezultate mai bune la prestațiile pe care le-am avut”.

Mâine cu toții luptă pentru a încheia sezonul cu o amintire pozitivă: „Sper din tot sufletul să facem iar un meci bun, cum am făcut la Cermei, dar de această dată să luăm cele trei puncte. Am fost foarte concentrați la antrenamente, am vorbit mult despre asta, ne dorim foarte mult să lăsăm o impresie bună la final”.

Meciul va fi live video pe canalul nostru de Facebook și puteți urmări un clip promo al partidei, realizat în colaborare cu cei de la Ghiroda și Giarmata Vii, pe pagina noastră de Youtube.

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post

blog-grid

Comunicat 13.09.2021

blog-grid

Comunicat