Prefață: Poli – Progresul Pecica

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Reîntâlnire cu trei alb-violeți

Dănuț Bilia, Marius Călin și Michel Rosenblum au plecat în iarnă, sub formă de împrumut, la Progresul Pecica, unde primii doi au și fost prezenți în toate partidele din acest sezon de primăvară. În rest, lotul pecicanilor a suferit câteva modificări în iarnă, plecările notabile fiind ale juniorilor Ilan și Tamaș, respectiv ale experimentaților Sergiu Popa și Alexandru Manea.

Rezultatele obținute de formația arădeană au fost oscilante, înfrângerea din primul meci cu Gloria LT Cermei fiind urmată de o victorie la Periam și o altă înfrângere pe teren propriu cu Șoimii Lipova. Progresul poate însă oricând să se bazeze pe experiența jucătorilor din lot, pe lângă foștii alb-violeți, Dan Stupar avându-i la dispoziție, printre alții, pe Wild, Bozian, Iuga sau Capătă. Adversarii noștri țintesc un loc pe podium la finalul acestui sezon și fără o victorie vineri, le va fi greu să-l atingă.

Moral excelent între jucătorii lui Poli

Vorba vine că „victoriile aduc victorii”, însă dincolo de toate, victoriile asigură o stare de relaxare și de încredere, mai ales în rândul unei formații tinere ca noastre. Pe lângă antrenamentele energice din această săptămână, alb-violeții au avut și două sesiuni de refacere, în ideea de a asigura o prospețime fizică adecvată, având în vedere și scurta pregătire de iarnă de care au beneficiat.

David Bălace: „Sunt nerăbdător să revin pe teren

Îi puteți susține pe David și să primiți un mesaj personalizat din partea lui de pe site-ul nostru.

Unul din absenții acestui debut de sezon a fost tânărul David Bălace, dar fundașul dreapta este aproape de a reveni în echipa noastră: „Mă simt bine și sunt nerăbdător să revin pe teren. Este adevărat că nu am apucat să joc în primele meciuri din acest retur și regret acest lucru. Mă simt bine, dar sunt încă în faza de recuperare și, așa cum am discutat cu antrenorii, nu vreau să forțez înainte de a fi pregătit să joc la intensitate maximă. Urmărind echipa din afara terenului în aceste meciuri, pot spune că  nu am arătat rău, puteam obține mai multe puncte și sper să facem acest lucru de acum încolo. Consider că atitudinea este cheia succesului, deci cu o atitudine corectă vom face o figura frumoasă mai departe.”.

Acesta este sezonul de debut pentru David, care la doar 16 ani este unul dintre cei mai tineri jucători din Liga a 3-a. Așa cum e și normal, pe lângă reușitele din tur, a fost și o perioadă în care acesta a avut de acumulat din jocul la seniori: „M-am adaptat destul de ușor și de repede la seniori, chiar dacă intensitatea este mai mare și a durat câteva antrenamente și meciuri să mă adaptez. Din fericire colegii m-au susținut și m-au încurajat și țin sa le mulțumesc pe această cale. Au fost și momente mai grele, îmi aduc aminte de eroarea mea cu Fortuna din tur, care a dus la gol – atunci am fost foarte supărat pe mine, dar am încercat sa uit momentul și să mă concentrez pe jocul meu, iar în final am reușit să câștigăm. Încerc să învăț din greșeli, doar așa pot să cresc și să comit mai puține erori pe viitor”. 

Bineînțeles, David, care îi admiră pe Dani Alves, Alexander Arnold sau Lionel Messi, este fiul antrenorului principal al echipei, ceea ce reprezintă o situație inedită: „Pe teren nu mai contează relația tată-fiu din punctul meu de vedere, iar eu îl tratez ca pe antrenorul meu în cadrul echipei. Nu pot să zic că simt neapărat presiune în plus din acest motiv, dar există într-adevăr așteptări mai mari când tatăl tău a jucat fotbal la un nivel atât de înalt. Am stat și l-am urmărit pe Youtube și chiar dacă eram mic când a evoluat prima oară pentru Poli, îmi aduc aminte de fel și fel de momente, unul și foarte personal, când după o victorie a venit la mine și m-a pupat pe frunte prin gard. Cu siguranță îl admir enorm pentru tot ceea ce a făcut și ceea ce face și sper să-i ofer motive să fie mândru de mine”.

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post

blog-grid

Comunicat 13.09.2021

blog-grid

Comunicat