Prefaţă: Poli – Şoimii Lipova

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Șoimii, răniți după etapa de săptămâna trecută

Adversarii noștri de mâine și vecinii noștri de clasament, Șoimii Lipova, au avut parte de un prim meci cert nefast, pierzând acasă cu Avântul Periam – o reală surpriză, partidă decisă de un gol al fostului polist, Răzvan Trandu.

Presiunea este așadar semnificativă pentru Șoimii, unde așteptările sunt ca echipa să ajungă cel puțin la barajul de promovare. În lotul formației pregătite de Flavius Sabău se află și doi foști jucători ai lui Poli, mijlocașii Salhi Ouadie și David Pop, ambii integraliși în prima etapă. La Lipova a revenit și Kevin Trabalka, golgheterul Ligii a 3-a de acum două sezoane, care a suferit anul trecut o accidentare gravă.

Griji pentru starea terenului

Atmosfera din cadrul echipei noastre a fost pozitivă, în ciuda înfrângerii suferite la Chișineu Criș. Mulțumit de prestația din fața liderului, staff-ul tehnic privește însă cu pragmatism etapa care urmează, știind că fiecare meci prezintă o încercare nouă pentru tânăra noastră echipă.

Față de etapa trecută, este probabilă absența lui David Bălace, încă în recuperare după o accidentare suferită la începutul anului. În rest, băieții se declară pregătiți pentru partida de mâine, una în care cu siguranță și gazonul de pe stadionul Electrica va juca un rol, având în vedere ploaia care cade necontenit de ore bune.

Alexandru Dincă: „Aceasta este una dintre cele mai bune perioade din cariera mea”

Îi puteți susține pe Alex și să primiți un mesaj personalizat din partea lui de pe site-ul nostru.

Șoimii, răniți după etapa de săptămâna trecută

S-a impus treptat în primul unsprezece al lui Poli, iar la 22 de ani este unul dintre jucătorii importanţi, pe care se bazează staff-ul tehnic. Înfrângerea la limită suferită în faţa Crişului a fost doar unul din testele de maturitate pe care le va da echipa în acest retur, iar Alex consideră că cel mai important lucru este unitatea echipei: „Mi-a plăcut atitudinea băieților din meciul cu Crișul, am tras toți la aceeași căruță și cred că asta s-a văzut. Din păcate nu am avut șansă, dar mă bucur că efortul nostru a fost apreciat. Chiar dacă am avut puțin timp pentru pregătire, consider că dacă ne montăm cu toții înainte de meci, putem face surprize mari, tinerețea este atuul nostru principal. Suntem conștienți că ne așteaptă alt adversar dificil vineri, dar noi niciodata nu am tratat vreun adversar de sus, mereu am tras de noi să obținem rezultate frumoase, cât și un joc plăcut ochiului”.

După două sezoane petrecute în Liga a 3-a la Ghiroda și Giarmata Vii, respectiv Millenium Giarmata, Alex a revenit la Poli în 2019. De-a lungul ultimilor doi ani și-a schimbat jocul, devenind mai polivalent, capabil să se descurce pe ambele flancuri, atât în linia de mijloc, cât și în apărare: „Multă vreme am considerat că evoluez cel mai bine ca mijlocaș de bandă, însă din nevoie am învățat să fiu mai flexibil, iar meciul trecut am jucat fundaș dreapta și m-am simțit în largul meu. Din fericire pentru mine am reușit să asimilez tot ceea ce mi-au transmis antrenorii la antrenamente, susținerea lor a fost foarte importantă. Mă bucură totodată că nu am mai fost accidentat, ceea ce pentru mine era ceva necunoscut, să pot să mă antrenez zilnic fără să <<mă rup>>. Sincer, cred că aceasta este una dintre cele mai bune perioade din cariera mea de până acum, fiindcă în sfârșit am continuitate”.

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post