Prefață: Poli Timișoara – Avântul Periam

Mâine se dispută prima etapă a returului – și ultimul meci oficial din acest an – iar pe Electrica vom revedea formația nou promovată din Periam.

După egalul obținut în ultimele minute ale meciului din tur cu echipa noastră, Avântul a arătat că este o echipă greu de învins, suferind doar trei înfrângeri pe parcursul turului. Mai mult, cele șapte puncte adunate în ultimele trei meciuri, cu două victorii obținute în deplasare, au elevat Periamul peste trioul afundat în zona retrogradării. Echipa timișeană are jucători cu experiență în lot, precum Cosmin Mînecan sau Roberto Artimon, dar se bazează mai ales pe jucători tineri ca Ștefan Dobie, Nino Gavruță, Lucian Vidican sau Raul Gălățan.

Alb-violeții au însă un singur gând, să se revanșeze pentru punctele pierdute în turul campionatului. Cu tot lotul la dispoziție, Silviu Bălace, care împlinește în ziua meciului 42 de ani, are opțiuni pentru toate posturile.

Seria de șase victorii n-ar fi fost posibilă dacă jocul defensiv al formației noastre nu era la un nivel înalt, iar cele (doar) trei goluri primite atestă acest lucru. Unul din oamenii de bază din compartiment  defensiva fost Mihai Hecsko, care privește cu încredere către meciul de mâine: „Sunt destul de optimist. Am făcut egal în tur, cu toate că am avut o grămadă de ocazii, iar acum sperăm să ne fructificăm mai bine șansele, de asta avem nevoie ca să fim siguri de victorie.”

Despre maniera în care echipa s-a apărat în ultimele partide și rolul colegilor săi mai tineri, ca Narcis Plută și Sinișa Sporin, Hecsko a comentat că „sunt în mare mulțumit de cum am evoluat defensiv, mai puțin la meciul cu Fortuna. În rest am arătat așa cum trebuie să arate o apărare matură. Jucători ca Narcis și Sinișa s-au integrat foarte bine, știu să-și facă treaba. Ca fundaș este cel mai important să nu iei gol, deci la nivel individual asta înseamnă să nu faci greșeli, să nu-ți asumi riscuri atunci când nu este cazul”.

Share Now

Related Post