Prefață: Poli Timișoara – Flacăra Horezu

În etapa a 6-a suntem gazde formației clasate pe locul secund, Flacăra Horezu, care a disputat marți și un meci de Cupa României, fiind învinsă de Astra Giurgiu, scor 0-2.

La Horezu, localitate situată între Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea, regăsim două nume cunoscute: cel al antrenorului-jucător Adi Popa, și cel al lui Gueye Mansour. Popa a petrecut mulți ani la Timișoara, evoluând mai ales pentru echipa secundă a lui Poli, debutând la echipa mare în sezonul 2011/2012. La doar 28 de ani a preluat postul de antrenor la Horezu, unde este foarte apreciat. Mansour nu mai necesită o introducere, vârful senegalez îmbrăcând tricoul lui Poli în două rânduri, între 2004 și 2010, cât și în sezonul 2013/2014. Pentru Horezu joacă și Ștefănel Covalschi, jucător aflat în lotul echipei noastre acum două sezoane.

În ceea ce privește băieții antrenați de Silviu Bălace, aceștia nu pot conta în continuare pe Cristian Podină și Flavius Toboșaru, care mai sunt suspendați o etapă, în vreme ce Cristi Pădurariu și Raul Cochințu sunt incerți.

Unul dintre cei mai tineri jucători ai lotului nostru, Adrian Chiriac, a vorbit despre pregătirea partidei și despre faptul că a evoluat mai mult în centrul defensivei: „Ne-am pregătit bine, am lucrat mult la faze fixe și sperăm să obținem prima victorie din acest sezon. Pentru mine a fost o experiență nouă să joc fundaș central, nici la juniori n-am evoluat acolo, preferând o poziție în linia de mijloc, mai ofensivă. Dar mă simt bine și în apărare, cred că este în avantajul meu și al echipei că pot juca pe mai multe poziții. Ce contează cel mai mult pentru mine este să-mi ajut colegii și să ofer satisfacție antrenilor și suporterilor.”

Fiind născut în 2002, Adrian se încadrează încă la categoria juniorilor U19. Un subiect relevant pentru el în mod special, dar și pentru mulți dintre colegii săi, este cum au resimțit trecerea de la juniori la seniori: „A fost o diferență foarte mare la început, mai ales că am resimțit-o direct la nivelul Ligii a II-a în primăvară. Mi-a fost puțin greu, acum am și mai multe responsabilități, dar m-am mai acomodat în ultimele luni. Cea mai mare diferență o face ritmul de joc, care este considerabil mai rapid, dar pe parcursul antrenamentelor și al meciurilor oficiale am lucrat, pentru a mă simți în largul meu când contează.”

Poli Timișoara – Flacăra Horezu se dispută vineri, 27.09.2019, pe stadionul Electrica, cu începere de la ora 17.00. Intrarea este liberă.

Sponsor principal

Share Now

Related Post