Prefaţă: Poli Timişoara – Fortuna Becicherecu Mic

Mâine are loc a 4-a etapă a acestui sezon, iar adversarii alb-violeţilor sunt vecinii de clasament de la Becicherecu Mic.

Fortuna este o formaţie complet schimbată în această vară, clubul având un lot compus aproape exclusiv din juniorii generaţiei 2003 de la ASU Politehnica Timişoara. Pregătiţi în continuare de Iulian Prodana, mai mulţi dintre jucătorii becicherecani au debutat deja în Liga a II-a, aceştia participând frecvent la antrenamentele echipei de ligă secundă. Contactul cu fotbalul la seniori a fost unul cu rezultate mixte, un egal la zero împotriva celor de la Ghiroda şi Giarmata Vii, dar şi două înfrângeri la scor, 0-3 cu Dumbrăviţa şi 2-8 cu Chişineu Criş.

Presiunea, aşadar, este pe echipa noastră, atât având în vedere faptul că încă nu am câştigat în acest sezon, cât şi datorită plusului de experienţă pe care îl au jucătorii alb-violeţi. Toţi jucătorii din lot au participat la antrenamente în săptămâna premergătoare jocului, inclusiv Raul Popa, revenit după accidentarea de la Periam. Separat a reluat pregătirea şi Roberto Stoia, care îşi aşteaptă încă debutul la Poli.

Alt jucător care a fost accidentat la debutul acestui sezon, dar a intrat pe teren în meciul de la Lipova este Patrick Peter: „Nu sunt încă completă refăcut să duc un meci la capacitate maximă, din păcate am pierdut foarte mult din pregătiri, dar cât timp o să fiu folosit pe teren, o să dau tot ce pot pentru a ajuta echipa”.

Și Peter este doar cu câțiva ani mai mare ca majoritatea advesarilor noștri de mâine și a debutat la seniori la doar 14 ani. Astfel știe câtă forță îți dă entuziasmul de a juca „printre cei mari”: „Ne pregătim la fel de serios ca și până acum, dăm tot ce avem la antrenamente ca la ora jocului să fim pregătiți 100%. Nu îi luăm deloc de sus pe adversari, pentru că am văzut ce au făcut în meciul cu Ghiroda. Îi tratăm foarte serios pentru că vrem victoria!”

Share Now

Related Post