Prefață: Poli Timișoara – Gloria Lunca Teuz Cermei

Cermeiul revine vineri la Timișoara, după meciul de Cupa României de la începutul lunii trecute, pe care arădenii l-au câștigat la lovituri de la unsprezece metri. Între timp, parcursul echipei în Liga a 3-a a fost unul anevoios, cu înfrângeri pe linie până acum două săptămâni, când au trecut de Fortuna Becicherecu Mic – și apoi de Progresul Ezeriș, meci în care au revenit de la 0-2. Totodată, săptămâna aceasta au recuperat un meci amânat, pierdut marți 0-2 cu Crișul. Formația pregătită în continuare de Flavius Moisă are un lot foarte tânăr, cu o vârstă medie de 21 de ani. Chiar și așa, printre aceștia sunt câțiva fotbaliști cu mai multe sezoane în spate în Liga a 3-a, precum fostul nostru echipier Daniel Filip, Ionuț Ianc, Alexandru Sabău sau și fostul jucător al UTA-ei, Rafael Iuga.

Alb-violeții au trăit pe propria piele ce se poate întâmpla dacă oferi șanse Cermeiului, irosind un avantaj de două goluri în meciul de Cupă. De această dată, însă, lotul pregătit de Silviu Bălace este mai bine rodat, iar forma recentă oferă un plus de moral echipei noastre. O absență importantă va fi cea a lui Mihai Hecsko, eliminat pentru cumul de cartonașe la Dumbrăvița. Băieții au arătat însă că se pot suplini cu succes, cum a fost cazul și la ultima partidă, unde o indisponibilitate de ultim moment a forțat câteva schimbări în primul unsprezece.

Astfel, a intrat tânărul Narcis Plută în centrul apărării, jucător care arată o siguranță bună în joc, mai ales având în vedere faptul că a evoluat doar câteva meciuri la seniori. Din păcate, diverse probleme cu accidentările au îngreunat acest sezon de toamnă pentru Narcis: „A fost o perioadă grea, dar acum mă simt bine. De la începutul campionatului până acum nu cred că am facut legat trei săptămâni de antrenament, am avut o contractura, apoi o durere la inghinal. Din fericire, de câteva săptămâni am putut participa la toate antrenamentele. Mă bucur că acum sunt sănătos și am început să joc”.

Care va fi cheia succesului în acest meci, cât și în cele rămase? „Ne-am pregătit bine toată săptămâna și după înfrângerea suferită în Cupă suntem și mai motivați să câștigăm cele trei puncte. Cred că diferența se face prin jucătorii noștri cu experiență, aici avem un plus. Simt ce înseamnă și pentru mine asta, cred că am progresat din toate punctele de vedere jucând cu colegi experimentați, dar și grație încrederii de care am beneficiat din partea antrenorilor”. 

 

Share Now

Related Post