Prefață: Progresul Ezeriș – Poli

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

În fața singurei reprezentante din Caraș

Progresul Ezeriș, care își dispută meciurile de „acasă” la Caransebeș, vine după o victorie la scor de forfait în fața codașei Fortuna Becicherecu Mic. A fost doar a doua victorie pentru cărășeni…după cea obținută în tur în fața Fortunei, dar Progresul așteaptă și deznodământul (ne)întâlnirii din et. a 13-a de la Chișineu Criș, unde gazdele nu au dispus de asistența medicală necesară și meciul nu s-a disputat.

Este, așadar, un meci foarte important pentru cei din Ezeriș, care cu o victorie ar putea să se apropie de pluton. La adversarii noștri nu s-au efectuat numeroase schimbări în iarnă, însă a fost numit un nou antrenor în persoana lui Constantin Arbănaș.

Recuperare după înfrângerea cu Pecica

Chiar dacă meciul a fost unul strâns, înfrângerea la scor din etapa trecută a apăsat pe umerii tinerilor noștri jucători. Fiecare partidă este tratată ca o oportunitate de a acumula experiență, însă băieții au orgoliu și vor să se revanșeze după ultimul eșec. Va absenta de la partida de mâine Alexandru Dincă, acesta fiind suspendat după acumularea a patru cartonașe galbene.

Raul Cochințu: „Sunt nerăbdător să revin pe teren

Îi puteți susține pe Raul și să primiți un mesaj personalizat din partea lui de pe site-ul nostru.

De la reluarea competiției, Raul, care de curând a împlinit 22 de ani, s-a dovedit a fi o piesă esențială în defensiva echipei noastre. El vine însă după o perioadă în care a întâmpinat diverse probleme fizice, astfel că încă se pune pe picioare: „A fost o perioadă grea în ultimii doi ani cu accidentările. Când am plecat de la Poli am avut probleme, am prins pregătirea de iarnă la Carani, am jucat un meci, campionatul s-a întrerupt…și am suferit o ruptură de ligamente la un antrenament. Mi-a fost greu, nu mă mișcam bine, nu mă simțeam de fel în elementul meu. Am stat extrem de mult, alții se lăsau de fotbal, dar eu am ambiție, îmi place enorm sportul, și vreau să ajung să confirm. Sunt serios, îmi văd de treabă și sper să evoluez jucând”.

Poreclit de colegi „Roșchi”, Cochințu este unul dintre cei mai vocali alb-violeți pe teren și s-a reintegrat degrabă printre foștii săi colegi: „Îmi place să îmi asum responsabilitatea de lider, atât pe teren, cât și în vestiar. Chiar dacă sunt tânăr, am un plus de experiență față de mulți coechiperi, am prins și meciuri la lotul național, și mă simt obligat să le fiu alături cu tot ce pot, fiindcă toți sunt extrem de talentați. Le sunt recunoscător că după perioada asta grea m-au primit cu brațele deschise, m-au ajutat să mă reintegrez în tot ce înseamnă Poli. Față de când am plecat în 2019, am găsit multe lucruri bune, cred că și datorită antrenorilor și a cadrului profesionist pe care au reușit cei din club să-l creeze. Chiar dacă sunt probleme, astea ne-au unit, ne-au motivat să arătăm tot ce putem”.

Ajuns la al patrulea sezon în Liga a 3-a, Raul este bine familiarizat cu ce se cere jucătorilor pentru a avea succes la acest nivel: „Liga a 3-a are un standard bun de joc, fie că ești fotbalist tânăr sau vii după o perioadă cu probleme. Chiar dacă nu îți poți arăta mereu calitățile tehnice, înveți să faci față la un joc foarte fizic, de cele mai multe ori pressing înalt de la adversari, ceea ce te forțează să gândești iute când iei decizii. Am avut și șansa de a vedea nivelul în Liga 1, unde ca fundaș central poți de cele mai multe ori să joci, ai timp, dar aici nu ți se oferă acest lucru. S-a văzut și la golul doi în meciul trecut, am făcut o greșeală colectivă pe fondul presiunii, din care cred că avem ce învăța. Acum privim înainte și aștept să avem o atitudine bună la partida de la Caransebeș și să obținem o nouă victorie!”.

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post

blog-grid

Situația la zi

blog-grid

Comunicat 17.05.2021