Prefață: Șoimii Lipova – Poli Timișoara

Echipa noastră se deplasează la Sânnicolau Mic, unde întâlnim o altă pretedentă la primele locuri, Șoimii Lipova. În așteptarea finalizării lucrărilor la propiul stadion, lipovanii evoluează la periferia Aradului, pe un teren de bună calitate pentru acest nivel.

Șoimii, pregătiți de Flavius Sabău și Marius Ciubăncan, sunt neînvinși în acest sezon, după ce au trecut marți, în Cupa României, de Crișul Chișineu Criș, scor 2-0. Aceștia au învins Cermeiul, 3-1, în prima etapă a Ligii a 3-a, dar nu s-au impus nici ei la Periam, unde au încheiat la egalitate, 1-1. Arădenii au o echipă rodată și experimentată la acest nivel, cu jucători precum Claudiu Codoban și Norbert Polgar în componență.

Alb-violeții au mici probleme de lot, Raul Popa și Ronny Stoia fiind încă în recuperare după accidentările suferite. În schimb este apt de joc Patrick Peter, care reintră astfel în planurile antrenorilor noștri.

Michel Rosenblum, jucător sosit în iarna aceasta la Poli, ne-a vorbit despre trăirile echipei după debutul de sezon „Am fost foarte supărați și dezamăgiți. Ne-am propus dinainte de Cupă un obiectiv al nostru, să câștigăm fiecare meci. Ne-am dorit cu totul și cu totul altceva decât rezultatele obținute. Cred că în meciul de Cupă am făcut un joc bun, am înscris de două ori, am avut ocazii. În schimb la Periam jocul a suferit, dar eram așa de aproape de a pleca cu cele trei puncte, iar cu Crișul am evoluat mai bine, însă fără eficiență”.

Ce trebuie să schimbăm? „Ne-a lipsit luciditatea în atac în primele meciuri și zic că s-a văzut că mai avem de lucrat la omogenitate. Mă așteptam să jucăm mai bine și defensiv, avem jucători foarte experimentați în defensivă, trebuie să eliminăm greșeile individuale. Și trebuie să rămânem flexibili tactic, fiindcă ocazional suntem obligați să schimbăm așezarea în funcție de juniorii disponibili. Trebuie să dăm dovadă de maturitate și să-i tragem pe tinerii cu care jucăm după noi, asta face diferența”.

Adversarul de mâine este unul dificil, ceea ce nu înseamnă că băieții nu își doresc o deplasare rodnică: „Este altă partidă grea, dar nu am plecat capul, mergem la Arad pentru a ne întoarce cu punct sau puncte. Din punctul meu de vedere, se vede că în această serie oricine poate bate pe oricine. Pe termen lung însă echipele mai bine organizate vor avea succes. Egalul făcut de Șoimii la Periam ne arată că avem toate motivele să credem că putem să ne atingem ținta. Chiar nu ne convine situația de acum, cu un punct în primele două etape”.

Share Now

Related Post