Prefață: Șoimii Lipova – Poli Timișoara

După un debut greoi de campionat, secund clasata din sezonul trecut al Ligii a III-a, seria a IV-a pare să-și fi revenit, fiind neînvinsă de cinci etape. Tânărul antrenor Flavius Sabău dispune de un lot cu destulă calitate, jucători experimentați precum Lazea, Polgar și Sulea fiind dublați de tineri ca Denis Rusu sau Andrei Banyoi.

La alb-violeți va lipsi Dorobanțu, care a ajuns la patru cartonașe galbene în acest sezon. Totodată, Chiriac a ieșit accidentat cu Deva, suferind pe urma unei accidentări mai vechi, care i-a recidivat după un contact dur. El s-a pregătit separat în prima parte a săptămânii, dar se speră recuperarea lui.

Dintre jucătorii complet apți pentru acest joc, Cristian Podină este poate cel mai familiarizat cu Liga a III-a și cu Lipova, după ce a petrecut sezonul trecut la Dumbrăvița, unde a fost printre oamenii de bază. Erau greu să nu începem cu o comparație: „Din punctul meu de vedere, cred că nivelul este mai slab valoric, ceea ce este un câștig pentru jucătorii tineri, care au șansa de a evolua cât mai mult. Lipova este o echipă solidă, are un joc de pase foarte bun și este deosebit de puternică acasă. Chiar dacă urmează meciuri grele pentru noi, cred că se pot obține toate punctele puse în joc. S-a văzut și la partida cu Deva că suntem o echipă care este preocupată să paseze, dar suferim în ultimii 30 de metri, unde se simte lipsa de experiență”.

Deși a ratat șase etape din acest sezon, fundașul nostru se consideră la 100% în acest moment: „ Am stat într-adevăr o perioadă mai lungă, însă nu mi-a fost foarte greu să-mi reintru în ritm, deoarce am participat mereu la antrenamente, cu intensitate maximă. Mă simt bine și fiindcă antrenorul mă folosește acum în poziția mea preferată, în centru, unde simt că pot face cea mai mare diferență cu forța și determinarea mea”.

Sponsor principal

Share Now

Related Post