Prefaţă: Viitorul Dăeşti – Poli Timişoara

Alb-violeţii au în faţă cea mai lungă deplasare a sezonului şi, totodată, una dintre cele mai dificile. Adversarii de la Viitorul Dăeşti, formaţie antrenată de Gabriel Magearu, nu au pierdut acasă în acest sezon, fiind totodată echipa care a înscris cele mai multe goluri. Etapa trecută au învins cu 4-2 în deplasarea de la Ghiroda, printre marcatori regăsindu-se şi Florin Costea, fostul internaţional român şi cel mai cunoscut fotbalist al Dăeştiului.

În tabăra noastră avem parte de mai multe absenţe, în frunte cu Podină şi Velcotă, ambii suspendaţi, alături de Daminescu şi de Ochea, indisponibili. Sarcina noastră va fi una cu atât mai dificilă în acest context, dar echipa a arătat că se poate adapta şi să surprindă.

Lucian Oprea, unul dintre marcatorii de etapa trecută, va fi prezent la Dăeşti şi el ne-a prefaţat jocul din judeţul Vâlcea: “Venim după o victorie şi am avut parte de o atmosferă bună în vestiar pe parcursul acestei săptămâni. Nu ne-am lăsat influenţaţi de absenţele pe care le vom avea, toţi jucătorii au fost concentraţi, cu atât mai mult cei care ştiu că va fi şansa lor să joace sâmbătă. Sper să scoatem punct sau puncte, chiar dacă adversarul este unul puternic şi, în plus, terenul de la Dăeşti este unul rău, ceea ce cred că o să ne afecteze, fiindcă jucăm mult prin acţiuni cursive, combinaţii. Va fi un meci de luptă”.

Şi Oprea evoluează pe un post nou din acest sezon, în centrul apărării. “Prima oară am jucat fundaş central în meciul de Cupă, Poli – Astra. Am fost retras de nevoie din linia de mijloc în minutul 15 de către domnul Ionuţ Popa. M-am simţit bine atunci, mă simt bine şi acum, chiar dacă e altceva faţă de ce eram obişnuit. E un post cu mare responsabilitate, dar atât Silviu [Bălace], cât şi Răzvan [Ionilă] îmi dau indicaţii, au grijă să-mi explice ce fac bine şi ce nu. Simt că au încredere în mine şi apreciez acest lucru. Mie-mi place să pun mingea jos, nu să dau mingea lungă, şi cred că asta favorizează jocul nostru”.

Meciul dintre Viitorul Dăeşti şi Poli Timişoara se joace sâmbătă, 19.10, cu începere de la ora 15.00 la Fedeleşoiu.

Sponsor principal

Share Now

Related Post