Prefață Voluntari – Poli / Din nou, multe indisponibilități

Vineri, 5 mai, de la ora 18,00, Poli Timișoara va deschide etapa a 9-a din play-out prin disputa cu FC Voluntari, programată în deplasare, pe stadionul ”Anghel Iordănescu”. Poli ocupă locul 5 în play-out, primul care asigură salvarea directă, cu 22 de puncte, cu cinci mai multe decât Pandurii Târgu Jiu și Concordia Chiajna. Duelul cu ilfovenii este însă unul ce se anunță extrem de dificil, mai ales dacă se iau în calcul indisponibilitățile din tabăra echipei pregătite de Ionuț P0pa.

Tehnicianul nostru s-a arătat îngrijorat, din nou, de starea medicală a echipei. Dacă Bărbuț va fi în lotul de 18, este drept, cu șanse mici de a juca, o absență notabilă este cea a căpitanului Marius Croitoru. Acesta nu a făcut deplasarea, completând astfel o listă consistentă de accidentați care îi mai cuprinde pe Scutaru, Străuț, Poparadu și Doman. Ionuț Popa a vorbit la conferința de presă despre confruntarea cu FC Voluntari: ”La fiecare meci, apar probleme cu jucători. Sunt probleme pe care le intuiam, dar parcă sunt prea multe. Vom fi nevoiți să improvizăm și la Voluntari, s-ar putea să schimbăm sistemul. Avem probleme în alcătuirea liniei defensive, luând în calcul și faptul că Bocșan are și el ceva probleme medicale. În aceste condiții, s-ar putea să apară modificări în linia de mijloc, s-ar putea să jucăm cu doi atacanți… E posibil să îi titularizez pe Șeroni și Fucek. Atât la Voluntari, cât și la Chiajna, ne așteaptă meciuri grele. Per total, avem nevoie de 7-8 puncte pentru a prinde barajul, respectiv 11-12 puncte pentru a reuși salvarea directă”.

Atacantul Alexandru Popovici a declarat că oponenții de vineri au cel mai bun lot din play-out: ”Ne așteaptă cea mai grea deplasare din sezonul de play-out. FC Voluntari are cel mai bun lot din play-out, în plus, a câștigat în ultimele meciuri, inclusiv în Cupa României. Practică un fotbal bun de când a venit antrenor Claudiu Niculescu. Important este să nu pierdem vineri. Avem foarte mare încredere în noi, ne  simțim foarte puternici dacă am reușit să revenim de la o penalizare de 14 puncte”.

Un punct în trei deplasări cu Voluntari

Până acum, Poli Timișoara a jucat de trei ori în deplasare la FC Voluntari, în Liga 1 Orange., În toamna lui 2015, a fost 0-0 într-un duel desfășurat pe stadionul ”Dinamo”. În schimb, în celelalte două confruntări, programate pe stadionul din Voluntari, gazdele au câștigat categoric, cu 5-0, respectiv 4-1.

Share Now

Related Post

blog-grid

Situația la zi

blog-grid

Comunicat 17.05.2021