Probleme medicale înainte de ASA – Poli

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 20,30, este programată prima manșă din semifinalele Cupei Ligii din duelul ASA Târgu Mureș – Poli Timișoara. Antrenorul Ionuț Popa pregătește acest duel cu o serie de probleme medicale, tehnicianul explicând la conferința de presă dinainte de deplasare starea fizică a lotului. Pe lângă cunoscutele probleme cu Cânu, Novak, Doman și Pedro Henrique, ”coach”-ul alb-violet nu știe dacă va conta pe Croitoru, Artean, Llorente și Vădrariu. ”Llorente are o mai veche problemă, o tendinită. De asemenea, Vădrariu se resimte, el fiind absent în ultima perioadă. Doman are o întindere care l-a făcut să iasă din antrenament, cu o zi înainte de meciul cu Steaua. Artean, la fel, se resimte. Cât privește starea lui Neagu după accidentarea cu Steaua, el vrea să joace, însă vom vedea dacă va putea evolua, în caz că va putea să calce”, a spus antrenorul.

În ce privește starea gazonului de la Tg. Mureș, antrenorul și-a arătat îngrijorarea în privința practicabilității gazonului: ”Vom cere să evoluăm cu ghete cu cuie dacă va fi terenul înghețat. Dacă nu ne va lăsa arbitrul, nu vom începe jocul”, a fost anunțul lui Ionuț Popa.

Statistici încurajatoare

 

De la reînființarea Cupei Ligii, Poli a suferit o singură înfrângere: anul trecut, a fost 0-1 în sferturile de finală, pe terenul Stelei. În 2015, în optimile de finală, a fost Poli – Petrolul 1-0, iar în această ediție alb-violeții au învins cu 2-1 atât pe Viitorul Constanța, cât și pe Concordia Chiajna.

Cât privește duelurile cu ASA, ”alb-violeții” au un bilanț echilibrat. În turul acestui meci, a fost Poli-ASA 0-1, dar în ediția trecută, în Liga 1 Orange, a fost ASA – Poli 0-0, respectiv Poli – ASA 1-0. În sferturile de finală ale Cupei României, 2015-2016, s-a consemnat egal după 120 de minute, 1-1, ardelenii impunându-se la loviturile de departajare.

Share Now

Related Post