Progresul Ezeriş – Poli 0:0

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Este clar că pentru alb-violeţi fiecare meci reprezintă un exam deosebit de dificil. În deplasarea de la Carasebeş, băieţii noştri au avut în faţă o echipă care avea mare nevoie de victorie pentru a scăpa de locul de baraj pe care-l ocupă acum, ceea ce a rezultat într-un joc încâlcit, cu puţine ocazii de poartă – dar un final dramatic.

O primă repriză fragmentată

Ambele formaţii au intrat cu elan în meci, însă de cele mai multe ori au fost trădate de execuţiile tehnice. Jocul a început într-o notă a echilibrului, iar prima jumătate de ocazie a aparţinut gazdelor, care n-au trimis pe poartă după o neînţelegere în apărarea noastră (min. 15). Progresul a ţinut puţin mai bine de minge şi a apelat în mai multe rânduri la şuturi de la distanţă, fără a-i da însă emoţii lui Toma. Nici fazele fixe ale gazdelor nu au creat pericol semnificativ, singura ocazie notabilă venind pe final de repriză, la un şut din 20 de metri puţin peste transversală (min. 42). Alb-violeţii au avut dificultăţi în a se exprima ofensiv, însă au pus presiune atunci când s-a ivit oportunitatea, ultima pasă lăsând de dorit.

Ocaziile mari, pe final

Ezerişul a rămas formaţia mai activă la finalizare şi în partea secundă, iar de această dată i-a dat şi de muncă lui Toma, chiar dacă, per ansamblu, partida n-a fost una generoasă în ocazii – până la minutele de final. În fapt, exceptând un şut din întoarcere (min. 49), singura mare şansă de gol până la ultimele zece minute a venit pe urma unui şut din interiorul careului, respins de portarul nostru (min. 62). Şi alb-violeţii au avut o acţiune cursivă de contraatac, finalizată de la marginea careului de Toboşaru, însă şutul a fost slab, iar jucătorul nostru a fost schimbat la scurt timp după fază, el aflându-se în refacere după o accidentare (min. 51).

După optzeci de minute de tatonare, gazdele au coborât garda jos, în căutarea celor trei puncte de care aveau atâta nevoie în clasament. Toma a stat bine la o greşeală de marcaj a apărării noastre şi a prins şutul neinspirat al Ezerişului din marginea careului mic (min. 85), iar tot el a scos în corner la o lovitură liberă de la peste 30 de metri (min. 88). Pe fondul atacurilor insistente ale gazdelor a venit şi cea mai mare ocazie a meciului – şi ea a aparţinut a poliştilor. Juniorul Hitian a câştigat duelul cu ultimul fundaş pe o minge lungă, a rămas singur cu portarul, dar nu şi-a calculat paşii şi a trimis pe lângă poartă (min. 90+2). Iar ca să nu rămâne fără egal, şi Progresul a fost aproape de gol la ultima fază, un corner finalizat spre poartă, iar Mitre a scos de pe linie, de lângă bară.

Poli: Toma – Stoia, Cochințu, Daminuţă, Popa – Sporin, Dorobanţu (82, Hitian) – Românu, Mitre, Toboșaru (53, Chiriac) – Sevici

Progresul: Birăescu – Mărgan, Plută, Rimovecz, Dalea – Jinga, Derbac, Giurică, Ma. Musteţa – Mn. Musteţa, Neagu

La finalul partidei, portarul nostru de rezervă, Alexandru Filip, şi delegatul Progresului, Cristian Şodâncă, au bătut fair-play palma, după ce jucătorul nostru şi-a reiterat scuzele pentru evenimentul reprobabil din meciul tur.

Galeria foto a partidei o găsiţi pe pagina de Facebook echipei gazdă.

 

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post

blog-grid

Situația la zi

blog-grid

Comunicat 17.05.2021