Progresul Pecica – Poli Timișoara 0:2 (0:1)

Victorie esențială pentru alb-violeți în deplasarea de la Pecica, la capătul unui meci în care echipa a arătat mult curaj și caracter.

Prima repriză a fost dominată de băieții noștri, care și-au creat multe ocazii. În vreme ce gazdele l-au încercat pe Popeț de la distanță, fără succes, Poli a fost aproape de gol prin Matiș, Călin și Hecsko. Acesta din urmă a recepționat o lovitură liberă bătută bine de Peter, însă lovitura sa de cap din apropiere a trecut pe lângă poartă (min. 30). N-a mai durat mult până la deschiderea scorului, care a venit după o neînțelegere între portarul advers și unul dintre fundași, Călin a interceptat și a marcat primul său gol pentru Poli, chiar de ziua lui (min. 36). Puteam avea avantaj dublu până la pauză, însă finalizarea lui Dincă, cu Călin servant, a nimerit bara porții gazdelor din apropiere (min. 40).

În ciuda acestui prim mitan foarte bun, am fost aproape să cedăm inițiativă la debutul reprizei secunde, când D. Bălace a comis fault în propriul careu și Progresul a beneficiat de un penalty. Popeț a fost inspirat și a parat execuția lui Sergiu Popa (min. 52), astfel că am răsuflat ușurați. Ba, mai mult, am reușit să punctăm la foarte scurt timp, prin același Călin, la capătul unei contre purtate de Peter, care i-a pus mingea la șut lui Matiș, efortul acestuia a fost respins de portar până la Călin, care n-a mai iertat (min. 57). A urmat o perioadă în care gazdele nu au găsit energia și inspirația să ne pună sub presiune, însă în ultimele zece minute Pecica putea să revină pe tabelă. Popeț a reținut la șutul lui Boștină (min. 81), iar ulterior Puie a trimis o dată pe lângă din cinci metri (min. 85) și o dată a fost blocat de Hecsko în poziție sigură de gol (min. 89). N-a fost ziua gazdelor, iar alb-violeții au plecat cu trei puncte din județul învecinat!

Antrenorul nostru, Silviu Bălace, a vorbit pe larg despre disputa din această după-amiază: „A fost un meci foarte greu. Veneam după o perioadă dificilă, am întâlnit o echipă matură, ca și noi. Spre deosebire de celelalte meciuri, de această dată am făcut o primă repriză aproape perfectă. Am văzut echipa și jocul cum mi le-aș dori – în mare, fiindcă perfecțiunea se atinge mai greu de atât. Puteam marca încă de două-trei ori în prima parte, pe fondul unui joc bun al nostru. La începutul reprizei secunde a fost cheia meciului, Popeț și-a ajutat echipa, este ceva normal, fiecare își joacă rolul. Victoria este bine-venită, dar ne trebuie continuitate – le-am și zis băieților, e nevoie de sacrificiu, de efort, punctele se câștigă greu”. 

Urmează o săptămână plină de fotbal, cu două partide pentru alb-violeți. „Ne așteaptă o săptămână dificilă, cu meciuri din două în două zile aproape. Voi fi satisfăcut pe deplin dacă la sfârșitul săptămânii viitoare avem alte șase puncte în clasament. Fizic o să fie greu, nu suntem obișnuiți cu acest ritm, dar asta este. Fiecare picătură de energie este importantă. Contează să se recupereze bine, mâine ne concentrăm pe asta. În rest, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, am câștigat doar un meci, ne-am bucurat, și gata. Dar chiar aveam nevoie de bucuria asta”.

Au fost multe nume noi pe bancă în această rundă, dovadă a faptului că staff-ul are parte de un lot larg, cu multe variante. „Fiecare își așteaptă rândul, le-am explicat că toți o să aibă șansa să joace – 10, 15, chiar mai multe minute, echipa are nevoie de fiecare dintre ei. Dar îți trebuie mult timp să-i aduci pe toți la același nivel de gândire. Timpul nu te așteaptă, meciurile vin, situația la nivel național este cum este. Acum trebuie să privim înainte, contează că acest pas bun ne dă moral, că jucătorii își regăsesc încrederea că, așa cum le-am tot zis, au calitate. Dar lumea te judecă după rezultate, nu după nume sau experiență, tot ce trebuie este să se deblocheze din punct de vedere mental”.

Poli: Popeț – D. Bălace (80, Toboșaru), Bilia, Hecsko, Rosenblum – Salhi, Sporin – Dincă, Peter (77, Chiriac), Călin (66, Foldi) – Matiș (77, Daminescu)

Pecica: Dagău – Ilan, Țugulescu, Manea (65, Moraru), Aldan, Mateucă (46, Iuga), Tamaș (77, Boștină), Popa, Bozian, Puie, Capătă

Foto: Sorin Dan Cârstea (Pecica)

Share Now

Related Post