Progresul Pecica – Poli Timișoara 3:2 (1:1)

Alb-violeții au condus în două rânduri în deplasarea de la Pecica, însă nu au reușit să plece cu puncte de pe stadionul Progresul după două goluri semnate în finalul meciului.

Cu același unsprezece ca în meciul cu Filiași, mai puțin Oprea, suspendat, care a fost înlocuit de Dorobanțu, Poli a fost în corzi mare parte din prima repriză. Chiar și așa, la prima ocazie mare, am reușit să deschidem scorul, după ce tocmai Dorobanțu a recepționat centrarea lui Velcotă și l-a învins pe portarul advers (min. 32). Gazdele au egalat în prelungirile primei reprize, pe urma unui corner, Gabor înscriind cu capul, însă jucătorii noștri au ieșit foarte bine de la cabine.

Am controlat primele douăzeci de minute ale reprizei secunde, când ne-am și desprins grație unei acțiuni individuale a lui Velcotă, a cărui finalizare din marginea careului a găsit colțul porții adverse (min. 49). Puteam să ne desprindem la o fază asemănătoare, cu Sporin la finalizare, însă șutul acestuia n-a prins cadrul porții. Pe final de meci, cei de la Pecica au pus multă presiune, Mosoarcă a avut câteva intervenții importante, dar am primit gol în ultimul minut de joc din timpul regulamentar, fostul golgheter al lui Poli, Szekely, înscriind cu o altă lovitură de cap. Finalul a fost tensionat, iar gazdele au beneficiat de o lovitură de la unsprezece metri în minutul 90+5, pe care Arsene a transformat-o în forță. S-a terminat 3-2, o înfrângere amară pentru tinerii noștri jucători, care au ratat de puțin o victorie importantă.

Poli: Mosoarcă – Sporin, Cochințu (62 Iovanovici), Podină, Popa – Ochea (87 Românu), Dorobanțu, Chiriac, Iseini – Velcotă – Pădurariu

Antrenorul nostru, Silviu Bălace, a declarat la finalul partidei: „Copiii au îndeplinit ceea ce le-am spus. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar a fost nedrept față copii. Am făcut un joc bun, am văzut dăruință. Normal, sunt foarte multe lucruri de pus la punct, le-am și spus să avem grijă la posesia mingii, fiindcă avem calitate. Trebuie să aibă mai multă încredere în ei, au demonstrat ce pot fiindcă au condus în două rânduri. E frustrant și dezamăgitor să pierdem în felul acesta, dar asta este. Meciurile acestea îi vor întări și sper să îi fac să uite acest rezultat, să-și recapete încrederea, căci urmează o dispută foarte dificil acasă, cu Universitatea Craiova.”

Share Now

Related Post