”Publicul poate avea un aport esențial!”

Leonida Nedelcu (foto, în stânga, alături de Viorel Vișan) este unul dintre cei mai iubiți atacanți din istoria Politehnicii Timișoara. A mai evoluat la Gloria Buzău, FCM Galați, Universitatea Craiova, UTA, FC Bihor Oradea, Strungul Arad și CFR Timișoara, a jucat în tricoul ”alb-violet” între 1979 și 1982, marcând de 34 de ori. Cel alintat ”Lone” a venit zilele acestea la Timișoara, la invitația bunului său prieten, Viorel Vișan, fost coleg de echipă la Poli în anii în care s-a cucerit Cupa României și a fost eliminată Celtic Glasgow. Viorel Vișan activează în cadrul clubului nostru ca organizator.

Dl. Nedelcu va asista la meciul de mâine seară cu Dinamo București, iar noi am purtat o convorbire pentru site-ul nostru oficial pe tema disputei de sâmbătă:  ”Am venit în urmă cu două zile la Timișoara, ieri m-am întâlnit și cu antrenorul principal Florin Marin, pe care-l cunosc de mult timp. A fost un adversar direct de calibru, de-a lungul carierei mele de jucător activ. Mă bucur că sunt aici, am amintiri frumoase de la Timișoara. Abia aștept meciul, cu Dinamo este o partidă importantă pentru Poli și pentru oraș. Mereu au fost așa jocurile cu Dinamo. Sperăm ca sâmbătă seară Poli să facă un joc bun și un rezultat bun, adică să câștige”.

 

Cel care a jucat o dată sub tricoul echipei naționale a avertizat că poliștii nu trebuie să o desconsidere pe Dinamo în contextul în care ”alb-roșiii” au cedat drastic în ultima rundă cu Viitorul: ”Nu știu dacă este bine că Dinamo a pierdut cu 5-1 în ultimul joc. Toți care nu sunt foarte avizați în ce privește fotbalul ar spune : ”Gata, îi batem ușor fiindcă au pierdut cu 5-1”. Oricând dinamoviștii pot să joace foarte bine, există vorba că animalul rănit este cel mai periculos. Nu știu care sunt formulele de start, dar ar fi bine să avem cât mai mulți jucători apți și să ne impunem. În partida de sâmbătă, un aport esențial ar putea să îl aibă spectatorii. Tot timpul când jucam noi cu Dinamo, eram susținuți din minutul 1 până-n minutul 90. Susținerea publicului însemna mult, îmi amintesc că la un joc pe care l-am avut la Timișoara cu Dinamo am dat trei goluri! Dacă la meciul de mâine, poliștii vor prinde o zi bună, putem să câștigăm!”

Leonida Nedelcu le ține pumnii ”alb-violeților” și are încredere în elevii lui Florin Marin: ”Am văzut echipa în meciul de la Botoșani, s-a jucat foarte bine, este păcat că a fost o ușoară neatenție pe faza ofensivă și în plus am avut și neșansă. Poli putea veni foarte ușor cu cele trei puncte de la Botoșani. Echipa noastră este una puternică. Îmi place mult Zicu, îmi place mult de Goga, la fel și Javi Hernandez, este un jucător care caută golul. De asemenea, fundașii centrali îmi plac mult!”

 

 

Share Now

Related Post