Reunire 2021

A fost o iarnă lungă pentru Poli, ocupanta locului trei în seria a 8-a a Ligii a 3-a, cu destule încercări pentru gruparea noastră, reunită în cursul acestei dimineți.

În continuare sub conducerea lui Silviu Bălace, asistat de Răzvan Ionilă, antrenor secund, Gyuri Stoianov, antrenor cu portarii, sub îndrumarea directorului tehnic Romulus Buia și alături de organizatorul de competiții Ciobi Peter, tânăra noastră echipă s-a adunat la baza „Adrian Stoicov” pentru prima oară în 2021.

Vă prezentăm mai jos (cu link-uri) toate noutățile din viața clubului nostru, după cum urmează:

Lotul echipei noastre

Portari: Cristian Toma, Alexandru Filip
Fundași: David Bălace**, Sebastian Foca**, Raul Cochințu, Cristian Murariu, Roberto Stoia*, Cristian Daminuță, Raul Popa
Mijlocași: Sinișa Sporin, Adrian Chiriac**, Bogdan Turdean**, Cristian Mitre*, Sergiu Românu**, Denis Dorobanțu, Alexandru Dincă, Bogdan Țărțău**
Atacanți: Darius Buzdugan, Flavius Toboșaru**, Adrian Sevici
*U20, **U19

La reunire au absentat motivat Cristian Toma, Alexandru Filip, David Bălace și Cristian Murariu. Alături de alb-violeți s-a pregătit și Markos Gakos, care nu va rămâne însă la echipă.

Veniri și plecări

Din păcate, clubul nostru are interdicție în a efectua transferuri, datorită unor datorii acumulate când evolua în eșaloanul secund.

Astfel, noutățile în din lot sunt exclusiv jucători care au mai evoluat pentru Poli, aflați deja sub contract cu clubul, toți fiind formați la centrul de copii și juniori al clubului. Este vorba de fundașul Raul Cochințu, mijlocașii Bogdan Turdean și Bogdan Țărțău, și atacantul Adrian Sevici. Lor li se alătură portarul Alexandru Filip, care îl înlocuiește pe Robert Popeț. Filip și-a indicat regretul pentru rolul jucat în incidentele de la partida cu Progresul Ezeriș, atât în fața comisiilor FRF, cât și a adversarilor de la Ezeriș și va fi reținut sub stricta observație disciplinară a staff-ului tehnic.

O serie de jucători au ajuns la un acord cu conducerea clubului pentru a părăsi echipa în această iarnă: Dănuț Bilia, Michel Rosenblum, Marius Călin (Progresul Pecica), Salhi Ouadie (Șoimii Lipova), Mihai Hecsko (Ghiroda și Giarmata Vii), Claudiu Matiș (CSM Reșița), Narcis Plută (Progresul Ezeriș), Patrick Peter (Viitorul Șelimbăr), Robert Popeț și Alexandru Daminescu (Dumbrăvița). Le mulțumim tuturor pentru eforturile depuse în turul acestui campionat alături de alb-violeți și le dorim succes în carierele lor!

Program pre-competițional

Obiectivul staff-ului tehnic este să-i aducă la același nivel de pregătire fizică pe jucători, o parte dintre ei începând deja pregătirea individual sau cu alte echipe. Numeroasele permutații din lot necesită și o nouă fază de omogenizare, astfel că o altă țintă este efectuarea a cât mai multe meciuri de pregătire. Primele două partide sunt programate deja în această săptămână:

  • Poli – Ripensia U19, 17.02.2021, ora 14.00, baza „Adrian Stoicov”
  • Poli – Progresul Ezeriș, 20.02.2021, ora 11.00, baza „Adrian Stoicov”

Intenția este de a păstra această cadență pentru următoarele săptămâni, cu un meci miercuri și un meci sâmbăta. Vă vom ține la curent odată ce se confirmă adversarii pentru celelalte partide.

Declarațiile protagoniștilor

Pierderile de efectiv vor avea inevitabil un impact asupra echipei noastre. Clubul pune în continuare accent pe formarea tinerilor, care au șansa să crească jucând și să-și etaleze calitățile.

Acest lucru contează mult pentru antrenorul principal, Silviu Bălace: „Va fi foarte dificil pentru noi, am pierdut jucători cu experiență, lotul fiind unul semnificativ subțiat și numeric, dar nu dezarmăm, facem tot ce putem face. Vreau ca băieții rămași să-și demonstreze calitățile, vor avea ocazia să joace, nu vom urmări obsesiv greșelile, fiindcă mulți n-au jucat în ultima perioadă. Așa cum le-am spus și înaintea turului, este o șansă pentru toți să fie văzuți și să facă un pas mai sus. Cei de acum au chiar exemple clare dintre foștii lor colegi, cum a fost Claudiu Matiș, care a tratat foarte serios perioada petrecută la Poli, și-a dorit mult, echipa l-a ajutat și a ajuns în liga secundă”.

Cel mai experimentat jucător al echipei noastre, Cristian Daminuță, a împlinit astăzi 31 de ani. După atâtea luni de pauză, aștepta cu nerăbdare reluarea antrenamentelor: „Parcă a trecut o veșnicie de la finalul turului. Sunt foarte dornic de pregătire, să fim sănătoși, să ne putem pregăti bine în această perioadă, să înceapă competiția oficială. Îmi place să-mi asum responsabilitatea de a fi lider în vestiar, iar important este ca acești copii să înțeleagă că au o șansă să-și clădească un viitor frumos fiecare. Dacă facem o pregătire bună și arătăm calitate în campionat, lumea îi va observa. Noi suntem gata să punem osul la treabă”.

Sărbătoritul zilei se simte în continuare tânăr: „Mă simt foarte bine, zic că am în continuare suflet de copil, chiar dacă cu trecerea anilor m-am maturizat și am devenit tată între timp. Prioritar este să fim sănătoși, iar același lucru îl doresc și tuturor suporterilor, multă sănătate!”.

Dați o mână de ajutor alb-violeților

Cea mai mare frustrare a antrenorului nostru, Silviu Bălace, este susținerea limitată de care beneficiază clubul. „Cred că am făcut tot ce a depins de noi în toamnă, am dus echipa pe podium, am apărat numele și blazonul clubului și al orașului. Este de înțeles faptul că trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, însă Timișoara este un oraș mare, nu-mi vine să cred că nu există resurse pentru a-i susține pe acești băieți tineri, de care au beneficiat și vor mai beneficia și alte echipe din localitate”.

Suporterii care doresc să ne ofere o mână de ajutor, pot accesa platforma acspoli.ro/donatii, de unde au posibiltatea de a direcționa orice sumă dorită către club, bani care vor fi folosiți pentru asigurarea necesităților sportive din acest final de sezon.

Vă mulțumim!

Galerie foto

Share Now

Related Post