Situaţia la zi cu Silviu Bălace

Antrenorul principal al echipei noastre, Silviu Bălace, a evaluat cele întâmplate în ultimele săptămâni, încheierea timpurie a campionatului, dar şi obstacolele către revenirea pe teren.

„Este o perioadă dificilă din punct de vedere sportiv. Într-un fel sau altul, obiectivul echipei s-a îndeplinit, dar din cauza acestei pandemii. Noi, staff-ul tehnic, aveam mare încredere în echipă şi ne doream sportiv să realizăm acest obiectiv. Cred că reuşeam acest lucru. Şi pentru mine, în carierea mea de antrenor, regret că am ratat această perioadă în care aş fi putut să mă afirm, alături de băieţii din teren. Chiar dacă starea de urgenţă a trecut, vremurile sunt tot grele pentru sportivi, persistă şomajul tehnic, nu ştim când vor începe competiţiile, când se va da drumul la antrenamente pentru noi”.

Bălace vede atingerea potențialului fizic și de joc drept un demers de lungă durată: „Aş prefera ca tot lotul să lucreze împreună, căci chiar dacă au lucrat individual în ultimele luni, vorbim despre fotbal – ne lipsesc contactele, ne lipseşte jocul cu mingea, satisfacția închegării unei echipe. Atunci când vom avea un aviz favorabil din partea autorităţilor, ne vom grăbi să reluăm activitatea, fiindcă sunt deja aproape trei luni de stat şi va fi nevoie de mai mult de două luni pentru a reveni la un nivel competitiv. Această pauză a fost una enormă pentru un sportiv, care e obișnuit cu un orar specific, un ritm propriu al vieții, cu repere clare – când se antrenează, când mânâncă, când doarme. Tuturor le va fi greu să revină la acest tipar, să-l regăsească. Va depinde de profesionalismul lor să revină cu succes”.

„Probabil vom avea continuitate ca echipă, urmând ca lucrurile să fie stabilite în clar în perioada următoare, iar apoi să ne reapucăm de lucru”.

Share Now

Related Post