Situația la zi

Dragi suporteri,

Au trecut două luni de la încheierea sezonului, timp în care nu s-au întâmplat multe în viața clubului. Câteva aspecte de menționat:

  • O parte dintre jucătorii echipei au fost împrumutați până în 30.06.2021 la ACS Galaxy Timișoara, în baza colaborării pe care o avem cu școala de fotbal a lui Silviu Bălace și Goran Goța. Noua echipă de seniori a celor de la Galaxy a câștigat fără înfrângere campionatul de Liga a VI-a, asigurându-și prezența în eșalonul superior.
  • Politehnica Timișoara a organizat, în colaborare cu Muzeul Național al Banatului, o expoziție cu ocazia centenarului sărbătorit în acest an de clubul alb-violet. Așa cum v-am anunțat și pe pagina noastră de Facebook, la solicitarea AST Druckeria, am putut să contribuim cu o serie de obiecte istorice din colecția clubului nostru, oferind astfel suporterilor alb-violeți o experiență cât mai completă la vizitarea expoziției. Chiar dacă relația dintre ACS Poli și ASU Politehnica a fost una tensionată de-a lungul timpului, sper că această deschidere, precum și disponibilitatea pe care am arătat-o de fiecare dată când au existat solicitări, fie privind jucători sau alte aspecte administrative, să fie văzute drept gesturi de respect și împăcare în comunitatea polistă.
  • Clubul nostru a avut parte de trei înfățișări la Tribunalul Timiș în dosarul insolvenței. La ultima înfățișare din luna mai, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Timiș a înlocuit Primăria Timișoara în comitetul creditorilor. AJFP Timiș ceruse în februarie intrarea în faliment a clubului, această cerere urmând să fie dezbătută odată ce noua componență a comitetului creditorilor era confirmată.

Ieri, 1 iulie, am avut parte de un nou termen la Tribunal, în urma căruia s-a a decis amânarea speței până la data de 30 septembrie, 2021.

Ce înseamnă asta pentru contiuitatea sportivă a clubului?

Dosarul de licențiere pentru Liga a 3-a a fost depus deja, acest demers fiind unul în primul rând administrativ. Termenul pentru înscrierea în sezonul următor este data de 15 iulie.

Situația financiară rămâne însă problematică. Este bine știut că de șase ani clubul s-a susținut pe mod de avarie, nebeneficiind de finanțare din partea membrilor fondatori, ca urmare a complicatei situații juridice privind forma de finanțare din perioada 2012-2015. Și după intrarea în insolvență, clubul a generat cheltuieli pe care nu a reușit să le acopere, iar o mare parte din banii care au intrat în club de la preluarea mandatului meu de administrator special, au mers către stingerea unei părți a acestor datorii.

Resursele de care dispunem în acest moment sunt limitate și, per total, insuficiente pentru desfășurarea corespunzătoare a activitiății sportive. Ceea ce am făcut și am reușit până acum a fost posibil doar cu sacrificiul celor implicați, a staff-ului, a jucătorilor și angajaților de la club, precum și a suporterilor care au apreciat efortul nostru și ne-au susținut atât de la distanță, cât și prin contribuțiile din sezonul recent încheiat.

Interdiciția la transferuri primită în această iarnă nu va fi ridicată până la plata datoriilor către jucătorii străini, care au apelat la FIFA pentru a-și recupera drepturile bănești – o sumă mai mare decât bugetul cumulat cu care am lucrat în ultimele două sezoane. Neplata acestei sume va genera penalități sportive, precum deducerea punctelor în clasament. O altă problemă generată este că nu putem legitima jucători, iar deși clubul mai are jucători sub contract, numărul acestora este redus și nici nu ne permite să conturăm un lot echilibrat.

Chiar și rezovlând aceste urgențe, trebuie să avem în vedere cererea creditorilor clubului, să analizăm posibilitatea acceptării unui plan de reorganizare, fiindcă ultimul lucru pe care ni-l dorim este să începem un sezon pe care nu-l putem duce până la capăt.

Acești doi ani în care am fost administrator special ne-au adus satisfacții și ne-au oferit motive să fim mândri de alb-violeți și de Poli, de lupta pe care au dus-o băieții pe teren deși nimeni nu le-a dat nicio șansă. Au fost însă și doi ani de uzură morală pentru toți cei din club, fiindcă nimeni nu-și poate face meseria la cel mai ridicat nivel dacă lucrează într-un mediu dominat de incertitudine în privința viitorului.

În zilele următoare îmi doresc să am întâlniri clarificatoare cu administratorul judiciar, să evaluăm toate posibilitățile pe care le avem, și să vedem dacă situația materială/financiară ne permite înscrierea în noul sezon de Liga a 3-a.

Ca de obicei, vă mulțumesc tuturor pentru susținere!

Petre Mușat,
Administrator special

 

Share Now

Related Post

blog-grid

Comunicat 13.09.2021

blog-grid

Comunicat