Șoimii Lipova – Poli Timișoara 2:1 (0:0)

Sub privirile noului director tehnic, Romulus Buia, alb-violeții nu au reușit nici de această dată să se întoarcă acasă cu un rezultat pozitiv – în ciuda unui nou meci echilibrat.

Pe un vânt puternic, băieții noștri au avut avantaj în prima repriză, timp în care am încercat un joc cu mingi mai lungi, care să dea probleme apărării adverse. Chiar și așa, n-am avut parte de multe ocazii – cum, de fapt, n-au fost multe șanse de gol de-a lungul întregii partide. După o lovitură de cap trimisă peste poarta lui Popeț (min. 5) și un șut peste al lui Sporin din afara careului (min. 16), am mai notat alte două tentative, ambele din afara careului, una semnată de Polgar la poarta noastră (min. 21), și una de Daminuță la poarta adversă (min. 32) – necadrate.

Jocul a continuat în același ritm după pauză, cu multe dueluri la mijloc și puține faze de gol. Gazdele au beneficiat însă de o bună oportunitate de a deschide scorul imediat la reluare, dar Popeț a avut o dublă intervenție pe linia porții, ca apoi un adversar să trimită peste din interiorul careului (min. 48). Jucătorii lipoveni au evoluat cu un plus de agresivitate, care a și dus la cele patru cartonașe galbene încasate în a doua repriză, dar această insistență căpoasă a dat roade. La un corner, apărarea noastră a respins în primă fază mingea, dar la recentrare n-am reușit să eliberăm careul, balonul a circulat prin fața porții și a ajuns la Bercu, fundașul gazdelor deschizând scorul (min. 71). Staff-ul nostru tehnic și-a asumat riscuri în ultimul sfert de oră, însă deși am stat sus, n-am reușit să finalizăm acțiunile create. Golul a venit la poarta noastră, după o contră pe minge lungă, și părea că astfel au fost încheiate conturile (min. 88). Insistența lui Toboșaru i-a permis însă acestuia să trimită o centrare bună către Daminescu, iar acesta a înscris cu capul din apropiere, combinația celor doi juniori 2002 oferindu-ne șansa de a reintra în meci (min. 89). Am fost aproape de egalare în prelungiri, însă același Toboșaru n-a reușit să imprime forță centrării lui Peter, iar meciul s-a încheiat cu înfrângerea alb-violeților.

Poli: Popeţ – David Bălace (46, Românu), Bilia, Hecsko, Rosenblum – Salhi, Mitre – Sporin, Daminuţă (83, Daminescu), Călin (79, Toboşaru) – Matiş (46, Peter)

Şoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Berciu, Abel Popa, Filimon, Polgar, Andrei Simion, Prună, Gherasim (60, Vlad), Trip (57, Şimon), Codoban (60, Moise)

Antrenorul nostru, Silviu Bălace, a declarat la finalul partidei: „Le-am spus jucătorilor că ei joacă fără presiune – toată presiunea este pe staff, toată presiunea este pe mine. Trebuie să nu le fie frică de joc, să evolueze dezinvolt. Nu ne permitem, la ce jucători am în echipă, cu atâta maturitate, să nu jucăm cu curaj la acest nivel. Ne lipsește ceva, un plus de agresivitate, foamea de victorie. Tot timpul le transmit că de asta avem nevoie. Astăzi am suferit în plus la fazele fixe, adversarii ne-au pus deseori în dificultate și am ajuns cu greutate la finalizare. Trebuie să simțim mai bine presiunea, să ne hrănim din ea.

Ne bucură sosirea lui Romulus Buia, el vine cu un bagaj mare de informații, poate să ne ajute să trecem peste această perioadă dificilă”.

Share Now

Related Post