Şoimii Lipova – Poli Timişora 4:0 (2:0)

Alb-violeții au fost învinși la Lipova, la capătul unui meci încheiat cu doar nouă jucători de câmp. Velcotă a avut șansa deschiderii de scor, însă voleul său a trecut peste (min. 15), iar la scurt timp gazdele au deschis scorul prin Sulea (min. 24). Un șut al lui Iseini a lovit transversala (min. 39) și în loc să intrăm la cabine cu un scor egal, am mai cedat o dată la chiar ultima fază a reprizei. Atunci, Dincă a pierdut balonul la mijloc și gazdele ne-au pedepsit pe contraatac, Denis Rusu finalizând acțiunea.

Partea secundă a început cât se poate de rău pentru echipa noastră, Ochea văzând cu ușurință al doilea galben, când și-a pregătit mingea pentru o lovitură liberă și arbitrul a considerat că a mutat-o în față (min. 50). Deși am avut două șanse de a reintra în meci chiar și cu un om în minus, n-am fost inspirați la finalizare, nici prin Iseini (min. 53), nici prin Buga (min. 71). Lipova s-a distanțat decisiv în ultimul sfert de oră, cu două goluri rapide, primul semnat de Banyoi (min. 76) și al doilea de Prună (min. 79), din penalty, după un fault al lui Oprea. Am încheiat în nouă și cu Dincă între buturi, dupa ce Popeț a văzut roșu direct pentru un faul în postură de ultim apărător (min. 86). Scorul final nu s-a mai schimbat, însă.

Poli: Popeț – Dincă, Oprea, Podină, Chiriac (29, Popa) – Ochea, Sporin – Românu (46, Buga), Velcotă, Iseini (81, Toboșaru) – Daminescu (55, Mitre)

Referitor la meciul de la Pâncota, antrenorul nostru secund, Răzvan Ionilă, a declarat: “Sunt dezamăgit de prestaţia noastră – nu am avut vlagă, nu am arătat prospeţime. Noi am încercat să nu îi suprasolicităm pe băieţi, ne-am concentrat pe antrenamente de menţinere, dar nu se vede acest lucru. Cu siguranţă contează faptul că nu putem să fim alături de ei, să vorbim cu ei pe parcursul partidei, să facem mici corecţii pe parcursul meciului. Trebuie în continuare să improvizăm anumite poziţii, de exemplu Chiriac a jucat din nou fundaş stânga, ceea ce poate nu este ideal, însă pentru orice jucător este important să acopere cât mai multe posturi, asta îl va ajuta pe parcursul carierei”.

Cu doar două etape rămase până la pauza de iarnă, lipsa de formă din ultimele meciuri este o sursă continuă de grijă pentru stafful tehnic. “Mă îngrijorează fluctuaţiile acestea pe care le are echipa, iar eu văd doar două explicaţii: ori nu îşi doresc mai mult, de la ei înşişi în primul rând, ori au o viaţă extrasportivă dezorganizată. Fotbalul se joacă în primul rând cu capul, dacă nu eşti într-o formă mentală bună, este foarte greu să ai succes. Am avut multă răbdare cu toţi băieţii, i-am susţinut în eşecurile pe care le-am suferit împreună în ultimele luni, însă în curând vine pauza de iarnă şi vom fi obligaţi să facem un lot cu care să obţinem salvarea de la retrogradare. Mai avem două etape în care unii şi alţii pot arată că îşi doresc să fie aici, să poarte tricoul lui Poli”.

Altfel, clubul nostru a câștigat la masa verde partida cu CS Național Sebiș din etapa a 11-a, scor 3-0, după ce clubul gazdă nu a folosit pe întreaga durată a partidei minimul de doi jucători U20.

Share Now

Related Post