”Trebuie să ne prezentăm în plenitudinea forțelor!”

Duminică, 18 februarie, de la ora 18,00, în etapa a 25-a din Liga 1 Betano, Poli Timișoara și Poli Iași se vor duela într-un meci în care cele două echipe se află în situații diametral opuse din punct de vedere al rezultatelor. Poli a câștigat ultima dată pe 28 octombrie, 2-1 cu Astra, în timp ce moldovenii se luptă să prindă un loc de play-off. Iașul vine după două victorii ”la zero” în 2018: 4-0 cu FC Voluntari, în deplasare, respectiv 1-0 acasă cu rivalii de la FC Botoșani.

Tehnicianul nostru, Leo Grozavu, a explicat la conferința de presă premergătoare jocului care este situația la echipă înaintea acestui meci: ”Ne așteaptă o partidă dificilă, contra unei trupe care a scos maxim în primele două runde din acest sezon. Cunoaștem potențialul Iașului, să vedem ce vom demonstra noi pe teren. Începem să ne cunoaștem, avem nevoie de timp, dar prin asta nu ne creăm un alibi. Trebuie să ne prezentăm pe teren în plenitudinea forțelor și să facem față adversarului. Mai mult ca sigur, vor intra și jucători noi la acest meci. Este nevoie să-mi fac o părere despre jucători în aceste două-trei săptămâni până la începerea play-out-ului. Nu pentru a face experimente,  însă evoluția jucătorilor trebuie să îi recomande să intre sau nu în formula de start”.

Atacantul Octavian Drăghici este eligibil să joace, după ce în runda trecută a fost suspendat pentru cumul de cartonașe. În rest, accidentările sunt cele cunoscute: Cânu, Munteanu și Țigănașu.

 

Echilibru aproape perfect

Din 2015 încoace, cele două Poli s-au duelat de nouă ori. Ambele echipe au câștigat o dată acasă, o dată pe terenul adversarei. Niciodată nu s-a înregistrat o victorie la o diferență mai mare de un gol, ceea ce arată un echilibru aproape perfect din punct de vedere statistic.

2015-16: Poli Timișoara – Poli Iași 2-2 / Poli Iași – Poli Timișoara 1-1 (sezon regulat) – Poli Iași – Poli Timișoara 0-0 / Poli Timișoara – Poli Iași 2-3

2016-17: Poli Iași – Poli Timișoara 0-1 / Poli Timișoara – Poli Iași 2-1 (sezon regulat) – Poli Iași – Poli Timișoara 1-0 / Poli Timișoara – Poli Iași 1-1

2017-18: Poli Iași – Poli Timișoara 1-1

foto: Leczki Jozsi

 

Share Now

Related Post