Victorie în duelul de tradiție cu LPS Banatul

Tinerii alb-violeți angrenați în Campionatul Național U19 au parte în această săptămână de ultimele două meciuri, al căror rezultate vor decide poziția finală din clasament. Poli U19 se află pe prima poziție, clasare care ne-ar garanta accederea la Turneul Zonal, iar adversarii acestei săptămâni sunt celelalte formații de pe podium, LPS Banatul și ASU Politehnica.

Astăzi a avut loc prima dispută, în „deplasarea” de la Banatul, iar băieții antrenați de Pavel Velcotă au primit întăriri de la prima echipă – alături de Sergiu Românu (n. 2002), care se antrenează cu echipa mare, dar evoluează la juniori, în primul unsprezece al echipei s-a regăsit și Antonio Manolache (n. 2000), unul dintre jucătorii care au adunat multe minute în acest sezon de ligă secundă.

Importanța meciului nu i-a depășit pe componenții celor două formații, iar primele douăzeci de minute au fost disputate, cu câteva ocazii de fiecare parte. Scorul aveau să-l deschidă gazdele, cu un șut din unghi, care l-a depășit pe portarul nostru, Mosoarcă (min. 21), însă alb-violeții au egalat degrabă, cu golul lui A. Belu venit la capătul unei acțiuni în flancul drept (min. 26). Formația noastră a întors rezultatul până la pauză, ba chiar s-a distanțat pe tablă, grație a încă două reușite semnate de Belu (min. 38 și min. 45). Repriza secundă a continuat în nota dominării alb-violeților, iar scorul a luat proporții. O fază lucrată de Buga și de Mitre a fost finalizată cu succes de Iseini (min. 65), Gavrilă a înscris cu un șut la colțul scurt după deschiderea lui Românu (min. 76), iar Iseini a marcat din nou, cu o minge trimisă peste portar (min. 77). Scorul final l-a stabilit Românu, la capătul unei curse personale finalizată pe lângă portar (min. 83).

Echipa noastră:
Mosoarcă – Ursu (Marc, ’60), Mirescu, Tașcă (Gavrilă, ’70), Badaood (Mitre, ’60) – Iovanovici, Manolache (cpt.) – Buga (Covaciu, ’70), Iseini, Românu – Belu

Astfel, Poli a trecut de LPS Banatul cu 7-1 și se pregătește de meciul decisiv cu ASU Politehnica, în care un egal sau o victorie ne asigură primul loc. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 12.00, pe stadionul Colterm.

La categoria de vârstă U17, echipa antrenată de Petre Vlătănescu a evoluat la Reșița, cele două formații aflându-se la egalitate de puncte, pe locurile 2-3, înainte de această etapă. Alb-violeții s-au impus cu 1-0 prin reușita semnată de A. Daminescu, rezultat care asigură clasarea pe poziția secundă, după ASU Politehnica.

Share Now

Related Post