Victorie în primul ”amical” al iernii: Poli-Fortuna Becicherecu Mic 3-2 (1-1)

Poli Timișoara a câștigat sâmbătă cu 3-2 contra liderului din Divizia D (Timiș), în primul ”amical” din această iarnă, disputat pe terenul sintetic din Baza 2 a Universității Politehnica. A fost, totodată, primul joc de verificare sub comanda antrenorului Valeriu Răchită.

”Alb-violeții” au dominat ostilitățile în prima parte. Culda a avut prima șansă, dar șutul său, din lovitură liberă de la 18 metri lateral dreapta, a ocolit buturile oaspeților. Drăghici a prevestit deschiderea scorului în minutul 16, dar reluarea sa din careul mare a fost prinsă de portar. În minutul 18, Drăghici a marcat cu un șut din 10 metri, după ce goalkeeper-ul advers a respins în față execuția lui Rogoveanu, pătruns în careu pe partea stângă. Același atacant a fost la un pas să mărească avantajul peste patru minute, dar portarul a respins în corner șutul trimis din opt metri.

Contrar cursului jocului, Fortuna a egalat în minutul 41, când oaspeții au punctat din careul mic, după ce portarul Nedelcovici a scăpat mingea din brațe.

Meciul a fost și mai alert după pauză. Poli a revenit la conducere în minutul 62 prin Rogoveanu. Mijlocașul a marcat un gol spectaculos, cu un șut din careul mare, la colțul scurt, după o fază rapidă de contraatac. Spre meritul ei, Fortuna nu a cedat și a egalat în minutul 73, cu un șut din 14 metri, după ce apărarea noastră nu a reușit să respingă balonul în urma unei faze prelungite.

Victoria a fost însă pecetluită în minutul 89, când Rafael Vasile a marcat cu un șut din 14 metri lateral stânga, cu largul concurs al portarului advers.

« 2 de 6 »

Poli: Nedelcovici (min.46, Contra) – Motreanu, Bilia, Munteanu, Olteanu – Codrea (min.46, Pop), Oprea, Rogoveanu – Culda (min. 46, Golda), Drăghici (min. 46, Stere / min. 75, Codrea), Bîrnoi (min.46, Rafael Vasile).

S-a renunțat la Nedelcovici și Rafael Vasile

Antrenorul Valeriu Răchită a anunțat după meci că a renunțat la portarul Nedelcovici, nemulțumit de prestația acestuia. De asemenea, mijlocașul Rafael Vasile (născut în 1999, crescut la Dinamo București) nu va rămâne nici el în curtea polistă.

În același timp, la solicitarea sa, Cristian Bocșan a reziliat contractul cu clubul nostru.

Următorul test va fi cu CS Ghiroda și Giarmata Vii, tot la Timișoara, pe 23 ianuarie, de la ora 14:00.

foto: Bianca Albu

Share Now

Related Post

blog-grid

Comunicat 13.09.2021

blog-grid

Comunicat