Viitorul Dăești – Poli TImișoara 2:0 (1:0)

Alb-violeții au plecat învinși de la Dăești, după un meci în care am avut șansele noastre, însă două goluri marcate de o parte și de cealaltă a pauzei ne-au costat scump.

Jocul a fost, conform aşteptărilor, unul dificil, dar şi alb-violeţii au avut şansele lor de a lua obţine puncte din această dispută. Gazdele au controlat teritorial partida, într-o primă repriză decisă la chiar ultima fază. Atunci, după o acțiune în flancul nostru stâng, adversarii au trimis mingea în careu, apărătorii noștri n-au reușit s-o îndepărteze și Neacșu a înscris din câțiva metri. Altfel, n-a fost o repriză cu multe ocazii de gol, cu două în contul Dăeștiului, finalizări din interiorul careului blocate de portar (min. 24 și min. 35), și una pentru noi, la un șut din interiorul careului, peste (min. 22).

Partea secundă a început la fel de rău pe cum s-a terminat prima, cu al doilea gol al adversarilor (min. 50), de această dată semnat de veteranul Florin Costea, cu capul din şase metri. Băieții noștri puteau reintra rapid în joc, dar Românu a ratat din poziție de singur cu portarul și Buga nu a reușit să cadreze mingea la un șut din întoarcere (min. 54).  După ocazia lui Toboșaru, blocat de portar (min. 63), și un șut puțin peste de la distanță (min. 65), gazdele s-au grupat bine în preajma propriului careu și nu am reușit să mai ajungem periculos la poartă. Pe final de meci am rămas în zece, Dincă fiind eliminat pentru cumul de cartonașe (min. 82), iar Dăeștiul a ratat al treilea gol la câteva acțiuni închegate de contraatac.

Poli: Mosoarcă – Dincă, Oprea, Chiriac, Popa (55, Toboșaru) – Dorobanțu, Sporin – Buga (85, Tașcă), Dobrincu, Românu – Sevici (80, Mitre)

Antrenorul nostru secund, Răzvan Ionilă, a analizat jocul echipei: „A fost un meci cu două reprize diferite, prima a gazdelor, a doua a noastră. Din păcate, oportunităţile noastre de gol au venit abia la 2-0. Chiar şi aşa, dacă reuşeam să marcăm la ocazia singur cu portarul a lui Românu, o acţiune foarte bună a sa, reintram în joc. Copiii au avut o agresivitate foarte bună, au alergat foarte mult, au fost primii la minge, nu ai ce să le reproşezi, s-a văzut că şi-au dorit, dar lipsa de experienţă îşi spune cuvântul. Sunt momente cheie în meci, pe care dacă ştii să le gestionezi cum trebuie, ai toate şansele să scoţi un rezultat bun. Aşa a fost şi cu golul primit chiar înainte de pauză, dacă intram cu 0-0 la pauză sunt sigur că era altfel în repriza a doua.

Am fost bine primiţi, oamenii de la Dăeşti încearcă şi ei să facă un proiect fotbalistic, şi chiar dacă nu au un teren foarte bun pentru nivelul Ligii a III-a, se poate juca fotbal pe el. Echipa gazdă a făcut însă un meci destul de modest cu noi, ca şi grup nu a arătat aşa de puternic pe cum ne aşteptam, însă au un jucător ca Florin Costea, care chiar dacă nu este foarte prezent în joc, ştie cum să se poziţioneze şi nu iartă. Acest plus de experienţă a făcut diferenţa”.

Share Now

Related Post