Vizită la Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I”

Alb-violeții s-au deplasat astăzi de-a lungul străzii Renașterii, unde se află și Baza Sportivă Electrica, poposind la Colegiul Energetic „Regele Ferdinand I”. Cei cu state vechi în liceu și-au adus aminte că în urmă cu câțiva ani, au mai avut o vizită din partea lui Poli, rememorând întâlnirea de atunci cu Goga și Zicu.

Efectivul complet de jucători, condus de antrenorul Valeriu Răchită, a luat parte la o scurtă prezentare a școlii. Grupul Şcolar Energetic Timişoara a luat fiinţă în anul 1972, fiind singura şcoală cu profil energetic din zonă. În perioada de timp parcursă de la înfiinţarea acestei unităţi şcolare şi până în prezent, activitatea didactică s-a desfăşurat în diferite forme de învăţământ (zi, seral, frecvenţă redusă), şi pe diferite niveluri de învăţământ (liceu, şcoală profesională, şcoală de maiştri, şcoală de arte şi meserii). Şcoala colaborează cu diferiţi agenţi economici, cu comunitatea locală, cu unităţi de învăţământ superior, cât și cu alte unităţi şcolare de profil din ţară. În plus, Liceul Energetic găzduiește și Școala Duală Banat, care oferă posibilitatea formării profesionale cu perioade de practică la diverși angajatori din zonă.

Adunați pe terenul de sport al liceului, elevii, printre care se numără și câțiva angrenați în circuitul fotbalului juvenil, l-au putut asculta pe Valeriu Răchită, care a vorbit despre importanța educației prin sport și despre știința fotbalului:

„Eu sunt pe principiul că fotbalul se joacă cu capul mai întâi, e matematică pură, de la traiectoria mingii, la viteza de deplasare a jucătorilor, câţi metri aleargă. Făcând o comparaţie, în Liga Campionilor media e 11-12 kilometri iar la noi în prima ligă e 9 kilometri. I-am întrebat de dimensiunea porţilor, spuneau că e undeva la 7 metri. Nu, e 7,32 m, foarte mare, îi întreb şi pe jucătorii mei, la aşa poartă mare cât de greu e să o nimerim, de la 16 metri e mai greu să dai pe lângă ea. Dar se mai întâmplă!

Sperăm cât mai mulţi copii să se apropie de sport. I-am invitat la antrenamentele noastre de săptămâna viitoare, sper să vină, să vadă ce înseamnă un antrenament al unei echipe de fotbal şi să decidă în consecinţă. Nu e uşor, profesioniştii trebuie să se antreneze zilnic, să se sacrifice pentru meseria pe care şi-o aleg.”

În tradiția acestor vizite, o parte a jucătorilor noștri au înfruntat echipa școlii, într-o partidă amicală de aproximativ douăzeci de minute. La final, elevii liceului au primit autografe de la Rogoveanu și compania. Mai jos găsiți și o galerie de poze de la eveniment.

« 1 de 10 »
Share Now

Related Post

blog-grid

Situația la zi

blog-grid

Comunicat 17.05.2021